Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Bezoekinformatie

Zes dagen per week (van dinsdag tot en met zondag, feestdagen uitgezonderd) is Museum Boijmans Van Beuningen van 11.00 tot 17.00 uur geopend en kun je genieten van de collectie, tentoonstellingen en activiteiten. Of loop langs voor een kop koffie in de Espressobar van het museum, deze is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Op deze pagina vind je meer informatie over entreeprijzen, openingstijden, e-tickets en de plattegrond van het museumgebouw. In het hele museum is gratis Wifi beschikbaar. 

Boijmans in Transit

Op 14 januari 2019 is het iconische Van der Steur gebouw gesloten, de beroemde rechter (bakstenen) museumvleugel die circa negentig jaar geleden werd gebouwd. Half januari is de uithuizing van de vaste collectie van het museum gestart.

De tentoonstellingsvleugel van Museum Boijmans Van Beuningen blijft nog tot en met 26 mei geopend. Het museum besluit daar zijn werk in dit gebouw met een Bauhaus tentoonstelling, een selectie van de hoogtepunten uit de collectie en een tentoonstelling gewijd aan de Rotterdamse kunstenaar Co Westerik (1924-2018).

Lees meer over Boijmans in Transit

Slotweekend 24-25-26 mei

De allerlaatste kans om het museum te bezoeken voor de renovatie van het museumgebouw van start gaat. Tijdens het feestelijke slotweekend is het museum op vrijdag en zondag tot 19.00 uur open, pakt Boijmans op de zaterdagavond uit met een bauhausfest, kun je op zondagochtend een yogales volgen in de bauhaus-tentoonstelling en zijn er tal van andere activiteiten.
Meer informatie en tickets

Toegangsprijzen

Koop online een entreeticket. Dan hoef je niet langs de kassa maar kun je meteen doorlopen naar de kaartcontrole. Je kunt je e-ticket bij de ingang laten scannen vanaf een print, je smartphone of tablet. Het ticket is geldig voor het gehele museum. Klik hier voor je vragen over online tickets.

Volwassenen
Jongeren t/m 18 jaar
Studenten en CJP-houders
Groepen vanaf 15 personen (reserveren verplicht)
Museumkaart, Rotterdampas, Ooievaarspas
Vrienden van het museum, BankGiro Loterij VIP-KAART + introducée, leden Vereniging Rembrandt, ICOM, CIMAM, Private Art Pass, begeleiders van mensen met een handicap
Museumparkticket (bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum en het Natuurhistorisch Museum)
De Museumkaart is verkrijgbaar bij de kassa

€ 17,50
gratis
€   8,75
€ 15,00
gratis
gratis€ 27,50


€ 64,90

Koop een e-ticket

Koop een e-ticket

Koop hier een online ticket

Belangrijke informatie

  • Museumkaarthouders hoeven geen e-ticket te kopen. Zij kunnen direct naar de kaartcontrole. Bezoekers met een Vriendenpas, kaart van Vereniging Rembrandt, ICOM/CIMAM of Private Art Pass kunnen altijd direct naar de kaartcontrole.
  • Bezoekers met een Rotterdampas of Ooievaarspas krijgen met hun kaart een ticket bij de kassa.
  • Heb je een Museumkaart of een andere kortingskaart, vergeet dan niet je pas mee te nemen. Bij binnenkomst wordt zowel je e-ticket als kortingskaart gescand.
  • Online kun je maximaal 14 tickets tegelijk kopen. Wil je met meer dan 14 personen komen? Reserveer dan een groepsbezoek.
Video: Jan Rothuizen tekent zijn bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
(Extra) geopend op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag.

Museum Boijmans Van Beuningen is gesloten op maandagen, Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Op Kerstavond 24 december en Oudejaarsdag 31 december sluit het museum om 16.00 uur.

Plattegrond Museum Boijmans Van Beuningen

Voorwaarden