Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Workshop

ZandGlas: excursie en workshop met Atelier NL

zondag 26 november

Duur
6h 0m
Prijs v.a.
€ 0,00
Datum
zondag 26 november 2017
Tijd
11:00 - 17:00 uur

Atelier NL ontwikkelde het ZandGlas-servies dat is gebaseerd op het gebruik van superlokale grondstoffen. Het ontwerpduo werkt de komende maanden aan een servies van zand afkomstig van de Maasvlakte. Op zondag 26 november organiseert het museum daarom speciaal deze excursie. Deelnemers gaan op pad met Atelier NL en verzamelen zelf zand en leren alles over het onderzoek en de omgeving. In een aansluitende workshop in het museum, wordt het zand gezeefd en gemengd en leren deelnemers over de werkwijze en het maakproces van Atelier NL.

Het project van Atelier NL is onderdeel van Change the System, een tentoonstelling over de veranderkracht van hedendaags design.

Programma
11.00 - 12.30 uur   Excursie langs het strand van de Maasvlakte met Atelier NL 
Let op: u dient hier met eigen vervoer te komen. We verzamelen bij het informatiecentrum. Deelnemers ontvangen een week vooraf bericht met alle gegevens.
12.30 - 14.00 uur   Pauze / terug naar museum op eigen gelegenheid
14.00 - 15.30 uur   Demonstraties en workshop met Atelier NL
15.30 - 17.00 uur   Gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken

Praktische informatie
Deelname aan het programma is exclusief entree tot het museum. Graag reserveren in verband met een beperkt aantal plaatsen en informatie die vooraf wordt toegestuurd. Mocht de excursie door omstandigheden wijzigen, ontvangen deelnemers hiervan bericht.

Foto header: Mike Roelofs