Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Workshop

Transitioning Values

beweegsessies met choreograaf Connor Schumacher

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 0,00

Zou de wereld er mooier uitzien als we iedere dag zouden dansen? Hoe kan dans iemands perspectief op zichzelf en de wereld veranderen? Als onderdeel van de tentoonstelling Change the System kunnen museumbezoekers dit met choreograaf Connor Schumacher zelf ervaren en onderzoeken.

In de beweegsessies, onder de naam Transitioning Values, staat verandering bij en door het individu centraal. In de workshops worden deelnemers, onder heldere instructie van choreograaf Connor Schumacher, bewegend onderdeel van de tentoonstelling Change the System. Op deze wijze ervaren zij de verandering van passief toeschouwer naar actief en creatief deelnemer. Zo vormt het publiek samen met Connor Schumacher, letterlijk en figuurlijk, een beweging.

Met het lichaam als vertrekpunt wordt gekeken hoe je je als mens kunt openstellen voor verandering. Kun je anderen makkelijker meenemen in een proces wanneer je je bewust(er) bent van je eigen lichaam? Hoe beïnvloedt een groter bewustzijn van de ruimte wat je daarin ziet, voelt en hoort?

Deelname aan de sessies is gratis en staat open voor iedereen (amateur of professional). Let op: voertaal is Engels.

Praktische informatie voor deelnemers
De beweegsessies vinden plaats in het museum, in de speciale ruimte van Connor Schumacher in de tentoonstelling Change the System. Makkelijk zittende kleding wordt aangeraden. Deelnemers kunnen zich 15 minuten voor aanvang melden bij de infobalie en worden daar opgehaald door een museummedewerker. Houd er rekening mee dat de activiteit gratis is, maar exclusief entree. U dient dus ook over een entreebewijs te beschikken.

Data waarop de aankomende beweegsessies plaatsvinden: 18 en 24 november, 1* en 16 december, 13 januari (*de les op 1 december wordt verzorgd door een gastdocent).

Connor Schumacher in het Louvre tijdens Dancing Museums
Connor Schumacher in het Louvre tijdens Dancing Museums

Connor Schumacher

Danser en choreograaf Connor Schumacher begint in 2012 met het maken van performances. Sinds 2013 werkt hij onder de vleugels van Dansateliers, Rotterdam. In 2014 maakt Connor Schumacher samen met partners hun eerste museumperformance, I trust in this life we will have another moment alone, in het Bonnefantenmuseum Maastricht, als onderdeel van het EU-project Performing Gender. In 2015 wordt Connor geselecteerd om deel uit te maken van Dancing Museums. Dit is een tweejarig onderzoeksproject (gefinancierd door o.a. de EU) over het effect van choreografie op het museumbezoek in acht musea in Europa, waaronder het Louvre in Parijs, de National Gallery in Londen, en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Sinds 2015 is Transitioning Values het derde project dat Connor voor Museum Boijmans Van Beuningen heeft ontwikkeld. 

Transitioning Values wordt geproduceerd door Dansateliers en is medegefinancierd door de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten.

 

Connor Schumacher (foto: Studio Rios Zertuche)
Connor Schumacher (foto: Studio Rios Zertuche)