Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
excursie

Pioniers in Rotterdam

diverse zondagen in maart en april

Duur
2h 0m
Prijs v.a.
€ 10,00

In samenwerking met UrbanGuides; een serie van zondagen in maart en april waarin door middel van een korte lezing en rondleiding een koppeling wordt gemaakt tussen markante plekken in Rotterdam en bijzondere personen die samen het verhaal van Bauhaus in Rotterdam illustreren en contextualiseren.

Ontmoet Piet Zwart in de Parklaanflat, hoor alles over Willem Gispen in Huis Sonneveld en ontdek het oeuvre van J.J.P. Oud in de Kiefhoek. In een serie zondagen wordt door middel van een korte lezing en een rondleiding een koppeling gemaakt tussen markante plekken in de stad en opmerkelijke personen die samen het verhaal van Bauhaus in Rotterdam illustreren en contextualiseren. Op zes bijzondere architectuurlocaties, – allemaal topstukken van het Rotterdamse Nieuwe Bouwen – wordt telkens een spilfiguur gepresenteerd. Na afloop van de lezingen neemt een gids van Urban Guides je mee op pad door deze iconen van het Rotterdamse modernisme. Reserveren is noodzakelijk.

Datum: 10 maart
Tijd: 10:00 tot 12:00 uur
Locatie: Parklaanflat
Sleutelfiguur: Piet Zwart
Spreker: Marly Weemen – eigenaar van TimelessRotterdam en professioneel stadsgids met een specialisatie in het Rotterdamse interbellum.

De lezing vindt plaats in de woonkamer van een van de appartementen in de Parklaanflat. Na afloop wordt de groep opgesplitst en meegenomen naar het dak van de flat.
In verband met privacy is het tijdens de lezing en rondleiding in de woning niet toegestaan om foto’s te maken en die te publiceren. Van de buitenkant van de flat, het uitzicht vanuit de woning, het trappenhuis en het dakterras mogen wel foto’s worden gemaakt. In de woning dient u tevens uw schoenen uit te doen.

Datum: 17 maart
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Locatie: Huis Sonneveld
Sleutelfiguur: Willem Gispen
Spreker: Hetty Berens – conservator bij Het Nieuwe Instituut en co-auteur van het boek Gispen in Rotterdam.

De lezing vindt plaats in het auditorium van Het Nieuwe Instituut. Na afloop wordt de groep opgesplitst meegenomen naar Huis Sonneveld.

Datum: 24 maart
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Locatie: De Kiefhoek
Sleutelfiguur: J. J. P. Oud
Spreker: Dolf Broekhuizen – zelfstandig architectuurhistoricus, gepromoveerd op de ontwerpen van J. J. P. Oud in de bredere context van de wederopbouw.

De lezing vindt plaats in de kerk. Na afloop wordt de groep opgesplitst meegenomen door de wijk en naar de Museumwoning.

(Overige data volgen)