Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Excursie

Pioniers in Rotterdam

diverse zondagen in maart en april

Duur
2h 0m
Prijs v.a.
€ 10,00

In samenwerking met UrbanGuides; een serie van zondagen in maart en april waarin door middel van een korte lezing en rondleiding een koppeling wordt gemaakt tussen markante plekken in Rotterdam en bijzondere personen die samen het verhaal van Bauhaus in Rotterdam illustreren en contextualiseren.

Ontmoet Piet Zwart in de Parklaanflat, hoor alles over Willem Gispen in Huis Sonneveld en ontdek het oeuvre van J.J.P. Oud in de Kiefhoek. In een serie zondagen wordt door middel van een korte lezing en een rondleiding een koppeling gemaakt tussen markante plekken in de stad en opmerkelijke personen die samen het verhaal van Bauhaus in Rotterdam illustreren en contextualiseren. Op zes bijzondere architectuurlocaties, – allemaal topstukken van het Rotterdamse Nieuwe Bouwen – wordt telkens een spilfiguur gepresenteerd. Na afloop van de lezingen neemt een gids van Urban Guides je mee op pad langs deze iconen van het Rotterdamse modernisme. Reserveren is noodzakelijk.

Datum: 21 april
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Locatie: Tearoom van de Van Nelle Fabriek
Sleutelfiguur: Jacob Jongert
Spreker: Mienke Simon Thomas – conservator van de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’, tot en met 26 mei 2019 te zien is in Museum Boijmans Van Beuningen

Na afloop van de lezing, die plaatsvindt in de beroemde Tearoom van de Van Nellefabriek (en waar niet iedereen altijd toegang toe heeft) splitst de groep zich op om de fabriek te gaan verkennen onder de professionele leiding van gidsen van UrbanGuides.

Deze datum is uitverkocht

Datum: 28 april
Tijd: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: Feyenoordstadion De Kuip
Sleutelfiguur: Leendert van der Vlugt
Spreker: Paul Groenendijk – Rotterdammer en publicist Paul Groenendijk is met name bekend van zijn vele uitgaven over architectuur én over Rotterdams bekendste voetbalclub. Paul is, naast architectuurconnaisseur, ook bevlogen Feyenoord fan. Die twee passies komen terug in zijn lezing over het Feyenoordstadion en sleutelfiguur in het Rotterdamse Modernisme Leendert van der Vlugt. De lezing vindt plaats in de Maaszaal van de Kuip. Dit is zodoende ook het verzamelpunt. 

Let op: De locatie waar de excursie plaatsvindt, is tevens de verzamellocatie.