Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Rondleiding

Peuterrondleiding

elke eerste en derde zondag van de maand

Duur
0h 45m
Prijs v.a.
€ 5,00

Speciaal voor kinderen van 3 en 4 jaar is er elke eerste en derde zondag van de maand een peuterrondleiding. Museumknuffel Bo neemt de peuters mee op reis door het museum, aan de hand van spelletjes, liedjes, verhaaltjes en dansjes. Elke keer laat Bo iets anders zien of ervaren.

Iedere maand is er een ander thema: Dieren (mei), Rara...raar (juni), Het is feest (juli), Op reis (augustus)

Dieren
Wat is jouw lievelingsdier? En welk dier zou jij het liefste willen zijn? In het museum zijn allerlei kunstwerken te zien met dieren. Tijdens deze peuterrondleiding gaan we bekijken wat voor bijzondere en rare dieren dat zijn.

Het is feest
Iedereen is wel eens op een verjaardag of bruiloft geweest, maar er zijn nog veel meer redenen om feest te vieren. Bij een feest horen slingers en ballonnen, of een taart en ander lekker eten. Wie zou jij uitnodigen als je een feestje zou geven? Trek je je allermooiste kleren aan?

Rara...raar
In het museum zijn heel veel rare kunstwerken te zien. Het lijkt wel of je droomt als je er naar kijkt. Een mannetje in de grond, een spiegelkamer waarin je jezelf oneindig terugziet, of schoenen die eigenlijk voeten zijn. Ontdek samen met Bo nog veel meer vreemde dingen in het museum.

Op reis
Ben jij wel eens op reis geweest naar een ander land? Misschien ging je op vakantie of op bezoek bij familie. Ging je vliegen, met de auto, trein of boot? Tijdens deze peuterrondleiding bekijken we kunstwerken die je meenemen op reis.

Reserveren
In de webshop kunt u reserveren voor de activiteit: u betaalt enkel voor de deelname per kind. Begeleiders hoeven niet te reserveren voor de activiteit, maar dienen wel over een geldig entreebewijs te beschikken. Max. 1 ouder/begeleider per kind. 

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst