Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Rondleiding

Oren en Ogen tekort

programma voor visueel beperkten

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 0,00
Datum
zondag 30 december 2018
Tijd
14:00 - 15:30 uur

Speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkelt Museum Boijmans Van Beuningen 'Oren en ogen tekort', een manier van rondleiden die aansluit bij de beleving van blinden en slechtzienden.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een collectie van wereldkwaliteit, met topstukken van onder meer Pieter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, Claude Monet, Piet Mondriaan, Salvador Dalí. Middels tentoonstellingen en educatie wil het museum deze stukken zo optimaal mogelijk presenteren aan alle bezoekers. Daarbij wordt veel rekening gehouden met de speciale wensen en beperkingen van een doelgroep; hoe beter de aansluiting, hoe optimaler de beleving.

Met het project 'Oren en ogen tekort' wil Museum Boijmans Van Beuningen een rijke kunstbeleving voor mensen met een visuele beperking in het museum mogelijk maken. Samen met de doelgroep en belangenorganisaties ontwikkelt het museum een overdraagbare methodiek van rondleiden, op basis van de multi-sensorische benadering van een kunstwerk. Het museum bouwt voor op eigen ervaring en kennis van rondleiden, en vult deze aan met specialistische externe expertise op het gebied van communicatie met blinden en slechtzienden. Denk aan voelen, muziek, geuren, inbeelding of fysieke beleving.

Pilotdeelnemers gezocht
Het nieuwe programma is ontwikkeld en wordt in de maand februari getest. Voor deze testfase zoeken wij nog visueel beperkten die de rondleiding zouden willen uitproberen en mee zouden willen denken over het optimaliseren van het programma.

Heeft u interesse om deel te nemen? Stuur dan uiterlijk 14 februari een mail naar de afdeling Educatie en publieksbegeleiding.

Contact

Vragen over een groepsbezoek, activiteit of reservering? Specifieke wensen voor een rondleiding? Neem dan contact op met onze planner (telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur).

Tahnee Fraser
Tahnee Fraser planner
+31 (0)10 44 19 471 educatie@boijmans.nl