Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Concert

Jubileum slotconcert Classic Young Masters

10 december

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 7,50

In het kader van haar vijfjarig jubileum, organiseert Classic Young Masters een slotconcert in Museum Boijmans Van Beuningen. Voor deze bijzondere gelegenheid kregen componisten Nikos Galenianos en Timoteo Carbone (Codarts) de opdracht om, geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie, een nieuwe compositie te schrijven. Laureaten van Classic Young Masters voeren deze twee composities als première uit. Daarnaast doen er twee Internationale jonge talenten (piano en gitaar) mee aan dit concert. Ensembles in bijzondere samenstellingen zijn tijdens dit concert te beluisteren. Het concert benadrukt de verbinding tussen muziek en beeldende kunst.

Programma
13.15 - 14.15 uur    Rondleidingen* 
14.15 - 14.30 uur    Pauze
14.30 - 16.00 uur    Jubileumconcert

*Voorafgaand aan het concert is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding langs enkele topstukken uit de collectie waardoor musici zich lieten inspireren. Als u hieraan wilt deelnemen, wordt u aangeraden tijdig te reserveren in verband met een beperkt aantal plaatsen. Indien er nog plekken beschikbaar zijn, kunt u deze optie (van 13.15 - 16.00 uur) selecteren bij uw reservering voor het concert. Als deze optie er niet meer staat, is de rondleiding vol.

Over Classic Young Masters

Sinds de oprichting als onafhankelijke stichting in 2012, scout en begeleidt Classic Young Masters jonge en zeer talentvolle aanstaande musici om de wereld van de klassieke muziek te veroveren. Het begeleidingstraject duurt twee jaar, waarin wordt gewerkt aan de persoonlijke en artistieke vaardigheden van de musici.

Samenwerking

Voor het concert werkt Museum Boijmans Van Beuningen samen met European Union of Music Competitions for Youth (EMCY, prijswinnaars van internationale concoursen), Codarts (compositiestudenten) en Classic Young Masters Laureaten.