Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Lezing

Change the System: exclusief voor Trouw-lezers

16 december

Duur
1h 0m
Prijs v.a.
€ 7,50
Datum
zaterdag 16 december 2017
Tijd
11:30 - 12:30 uur

Exclusief voor Trouw-lezers geeft conservator Annemartine van Kesteren in het Auditorium een toelichting op de designtentoonstelling Change the System. Museum Boijmans Van Beuningen geeft in de designtentoonstelling een platform aan vijftig ontwerpers die de wereld willen veranderen. In deze lezing licht Van Kesteren een aantal ontwerpen en ontwerpers uit. Na de lezing kunt u op eigen gelegenheid een bezoek aan de tentoonstelling brengen. Koffie en thee met iets lekkers staan klaar vanaf 11.00 uur.

Deze lezing is speciaal georganiseerd voor lezers van Trouw. Graag reserveren via de webshop van het museum. Toegang tot de lezing is exclusief entree.

Over Change the System
Met Change the System erkent Museum Boijmans Van Beuningen de veranderkracht van creativiteit. Het museum wil het publiek inspireren om door de ogen van creatieve denkers te kijken naar maatschappelijke thema's. Jonge en gerenommeerde ontwerpers werpen zich op een vernieuwende en eigen manier op mondiale vraagstukken en denken en doen buiten de kaders van hun disciplines.

Conservator Annemartine van Kesteren: 'Ik wil tonen dat creativiteit een krachtig middel is om de grote vragen van het moment aan te gaan. Creatief denken is meer dan ooit nodig om onze wereld leefbaar te houden en om mondiale vraagstukken en bedreigingen het hoofd te bieden. Design inspireert en zet de verbeelding in gang, of komt met nieuwe oplossingen. Change the System geeft een actueel overzicht van de ideeën van designers die zich verhouden tot actuele problemen als schaarste, conflict en meerstemmigheid. Het museum toont niet alleen deze hoogtepunten uit het hedendaags design, in verschillende Labs ontwikkelen ontwerpers bovendien nieuw werk of voeren ze experimenten uit, waarbij ze het publiek betrekken.'

Ontwerpers als Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Dave Hakkens, Boyan Slat en Christien Meindertsma verbinden zich aan de drie actuele thema's: schaarste, conflict en meerstemmigheid.