Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Performance

Brandstof | Jimmy Robert | Metallica

Zaterdag 6 oktober

Het terugkerende evenement Brandstof vindt dit keer plaats tijdens de tentoonstelling Pure Rubens in het Museum Boijmans Van Beuningen. Omgeven door de mooiste werken van Rubens zal Jimmy Robert, voor het eerst in eigen persoon, de performance Metallica opvoeren

Curator Sjoerd Kloosterhuis van Garage Rotterdam presenteert in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen een performance van kunstenaar Jimmy Robert in de tentoonstelling 'Pure Rubens'.

Omgeven door de mooiste werken van Rubens zal Jimmy Robert, voor het eerst in eigen persoon, de performance Metallica opvoeren. Net als Peter Paul Rubens lijkt de Robert het menselijk lichaam te willen verheffen. In tegenstelling tot de wulpse figuren van Rubens vindt hier de verheffing plaatst vanuit het perspectief van het kwetsbare lichaam. Metallica laat daarmee de schoonheid zien die ook in het kwetsbare lichaam schuilt.

Robert zijn performances waren eerder te zien in onder meer Tate Brittain, MoMA, MCA Chicago en Performa NYC. De performance Metallica is ook onderdeel van de tentoonstelling 'Prosecute my Posture' welke tot en met 28 oktober te zien is in Garage Rotterdam.

Datum: zaterdag 6 oktober om 13:00 en 15:00 uur