Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Rondleiding

Boijmans in Transit-tour ART Rotterdam Week

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 12,50
Datum
zaterdag 08 februari 2020
Tijd
10:00 - 11:30 uur

Op zaterdag 8 februari tijdens de Art Rotterdam Week organiseert Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met UrbanGuides een wandeling door het Museumpark langs de verschillende instellingen.

Al wandelend met een gids door het Museumpark wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van het Land van Hoboken en de verscheidenheid aan architectuur en museumtypologieen in het Museumpark. Centraal in de rondleiding staat het depot. Depot Boijmans Van Beuningen is een compleet vernieuwende typologie. Voor het eerst in de wereld wordt er een kunstdepot gebouwd welke volledig publiek toegankelijk is. Uiteraard hoor je ook het laatste nieuws over de renovatie van het museum. 

De rondleiding start bij de oude ingang van Museum Boijmans Van Beuningen aan het Museumpark. Daar zullen de rondleiders klaarstaan en je opvangen. 

Let op:

  • De rondleiding is buiten. Zorg voor passende kleding en schoeisel. 
  • Deze rondleinding wordt in het Nederlands gegeven.

Boijmans in Transit

Museum Boijmans Van Beuningen sloot op 26 mei 2019 haar poorten voor de grootschalige renovatie en vernieuwing. Het programma loopt door en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij zeven musea in de stad, in Rotterdamse schoolklassen en in 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea.