Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Rondleiding

Boijmans in Transit-tour

Ontdek de architectuur van Het Land van Hoboken

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 12,50

Elke derde zondag van de maand organiseert Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met UrbanGuides een wandeling door het Museumpark langs de verschillende instellingen.

Donderdag 12 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het COVID- 19 virus te voorkomen of te vertragen. Wij hebben besloten om de ‘Boijmans in transit-tour’ op zondag 15 maart aanstaande te annuleren. Deelnemers ontvangen een mail met meer informatie.

Ontdek de bijzondere geschiedenis van het Land van Hoboken, dat inmiddels is uitgegroeid tot een smeltkroes van bijzondere architectuur- en museumtypologieën. Ook hoor je alles over Depot Boijmans Van Beuningen en vertellen we over de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen. Ooit was er het Land van Hoboken met Villa Dijkzigt als hart. De polderweide van zo’n 50 hectare groot van de familie Van Hoboken was een groene oase midden in de stad. Al wandelend door het Museumpark vertelt een gids over dit bijzondere gebied en staan we stil bij de architectonische gebouwen van Rem Koolhaas, J. Coenen, Winy Maas en andere toonaangevende architecten die zich in de loop van de jaren hebben verzameld in het Museumpark. Centraal staat Depot Boijmans Van Beuningen, ontworpen door MVRDV en een compleet vernieuwende typologie: voor het eerst in de wereld wordt er een kunstdepot gebouwd dat volledig publiek toegankelijk is.

Praktische informatie

  • De rondleiding start bij de oude ingang van Museum Boijmans Van Beuningen aan het Museumpark. Daar zullen de rondleiders klaarstaan en je opvangen.
  • De rondleiding is buiten, dus zorg voor warme kleding.
  • De wandeling gaat nadrukkelijk langs de diverse typologieën. De bouwplaats van het depot wordt niet bezocht.
  • De instaprondleiding is in het Nederlands. Groepsrondleidingen kunnen worden gegeven in het Nederlands, Engels en Duits.

Gisteren heeft het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het COVID- 19 virus te voorkomen of te vertragen. Wij hebben besloten om de ‘Boijmans in transit-tour’ op zondag 15 maart aanstaande te annuleren. Deelnemers ontvangen een mail met eer informatie.