Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Lezing

Boijmans in Donner

Binnenkort: zes zondagmiddagen over 'Boijmans in transit', of over een kunstboek/kunstenaar

Duur
1h 30m
Prijs v.a.
€ 0,00

Boekhandel Donner is bijna klaar met een grote verbouwing, die feitelijk na de doorstart van de winkel in 2014 is ingezet. Museum Boijmans Van Beuningen is net aan de ingrijpende renovatie en vernieuwing begonnen. In de nieuwe winkel biedt ook Donner het museum graag de gelegenheid om zichtbaar te blijven in de stad.

Samen organiseren we onder de titel ‘Boijmans in Donner’ een reeks van zes zondagmiddagen waarin 'Boijmans in transit', een kunstboek of een kunstenaar centraal staat. De eerste editie is zondag 3 november om 14.00 uur. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen en schrijver Peter Delpeut laten deze middag vanuit verschillend perspectief hun licht schijnen op het depot. De lezingen zijn gratis bij te wonen, reserveren is noodzakelijk. 

 

Boijmans in Donner #1: De spiegel van een Reus

De buitenkant van het depot nadert zijn voltooiing. Naast de ronde vorm is de spiegelwand het meest opvallend. De spiegels zijn niet alleen een spectaculaire aandachttrekker, maar staan ook in een lange culturele, architectonische en kunsthistorische traditie. Romanschrijver Peter Delpeut en museumdirecteur Sjarel Ex belichten vanuit verschillende invalshoeken de betekenis van de spiegelwand van het depot. Van Peter Delpeut verscheen onlangs 'In het zwart van de spiegel', een roman waarin de Claudespiegel een belangrijke rol heeft. De Claudespiegel was een zwart, bolvormig geslepen glas, niet groter dan een poederdoosje. Is het de spiegel van een reus, het Panorama Rotterdam of een lief bolletje? Of misschien wel alledrie? 
zondag 03 november 2019 | 14:00

'Architect Winy Maas beloofde ons geen gebouw maar een landschap.' - Schrijver Peter Delpeut over het depot.

Artist impression Depot Boijmans Van Beuningen, © MVRDV.
Artist impression Depot Boijmans Van Beuningen, © MVRDV.

Bezoek ook een van de andere lezingen uit de serie:

 • Boijmans in Donner #2: Meesterlijk!
  Meesterlijk met conservator oude schilder- en beeldhouwkunst Friso Lammertse. Lammertse zoomt in op een aantal meesters in de collectie van Boijmans. De tentoonstelling 'Meesterlijk!' is onderdeel van Boijmans bij de Buren die vanaf 7 december te zien is in de Kunsthal.
  zondag 15 december 2019 | 14:00

 • Boijmans in Donner #3
  Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
  zondag 19 januari 2020 | 14:00

 • Boijmans in Donner #4
  Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
  zondag 16 februari 2020 | 14:00

 • Boijmans in Donner #5
  Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
  zondag 22 maart 2020 | 14:00

 • Boijmans in Donner #6
  Het programma van deze editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
  zondag 19 april 2020 | 14:00