Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Evenement

Bauhausfest

wir machen eine bauhausparty

Duur
3h 0m
Prijs v.a.
€ 0,00
Datum
zaterdag 25 mei 2019
Tijd
20:00 - 23:00 uur

Wir machen eine bauhaus-party! Op zaterdagavond 25 mei kun je van 20.00 tot 23.00 uur dansen in het museum. Een feest vol muziek en performances geïnspireerd op de bauhausfesten.

Beweeg je tussen extravagante kostuumdansers van Something Extra en laat je onderdompelen in honderden bauhausiconen in de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld’. 

Programma

Art Rocks finalisten Sophia Dragt, Bird in a Glasshouse en Pyke schreven een nummer geïnspireerd op een kunstwerk en brengen hun nummer live ten gehore.  

Circusartiest Kolja Huneck liet zich inspireren door de Bauhaus principes en toont een performance in een spel van materiaal, vorm en kleur.

Een Bauhausfest was in zijn tijd niet compleet zonder een goede portie swing muziek en dans. Swing in Rhythm vertonen hun vrolijkste Lindy Hop kunsten op live muziek.

Als de sympathieke robot “The Fool” leidt choreograaf Connor Schumacher het publiek in een performatieve bewegingssessie.

Tijdens de avond kun je zelf aan de slag tijdens een doorlopende workshop: in een spoedcursus leer je de belangrijkste principes uit de Bauhaus Vorkurs . Onder begeleiding van kunstenaar Bruno Ferro Xavier da Silva kun je meewerken aan een gigantisch kunstwerk op de ramen van het museum.

Op de binnenplaats is er de hele avond muziek uit de DJ Mobile van kunstenaar Olaf Mooij. DJ Suze Ijó houdt binnen het feest gaande, waar je onder het genot van een Bauhaus cocktail een dansje kunt wagen.

 

Win

Met je ticket voor het bauhausfest maak je kans op deze Gispen Mimi-set van Dutch Originals ter waarde van € 720. We mogen er deze avond twee weggeven.

Win