Vorige maandVolgende maandoktober 2011
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
symposia

Symposium - Nieuwe energie in design en kunst

vrijdag 28 oktober

13:30-17:00 uur

€ 8,50

Vrienden van het museum en studenten betalen € 5,
Prijzen zijn exclusief entree tot het museum.


Reserveren

De beeldende kracht van kunst en design maakt het mogelijk om de culturele en sociale impact van nieuwe technologieën te visualiseren. In het huidige maatschappelijk debat naar een duurzame samenleving neemt een aantal ontwerpers en kunstenaars hierin duidelijk stelling. Wat is hun motivatie en wat drijft hen om dit te doen? Wat zien zij als optimale samenwerking tussen wetenschap, economie en de verbeelding?

Tijdens het symposium 'Nieuwe Energie' op vrijdag 28 oktober vertelt een aantal ontwerpers en kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling Nieuwe energie in design en kunst over hun ontwerp. Sprekers zijn Mike Thompson, Fiona Raby (van het duo Dunne & Raby) en Theo Jansen. Conservator en samensteller van de tentoonstelling Annemartine van Kesteren vertelt over de totstandkoming van ‘Nieuwe energie in design en kunst’. Na het symposium wordt de tentoonstelling feestelijk geopend.

Tentoonstelling Nieuwe energie in design en kunst
Nieuwe energie in design en kunst is een tentoonstelling over energie en het zoeken naar een nieuwe balans in onze leefomgeving. Kunstenaars, ontwerpers en progressieve denkers presenteren hun (alternatieve) gedachten in de omgang met energie.
De tentoonstelling laat verrassende, vreemde en soms onvoorstelbare objecten en sculpturen zien die het begrip duurzame vooruitgang centraal zetten. Soms zijn ze poëtisch, een andere keer vervreemdend of misschien geniaal. Wel altijd met een aansluiting bij de actualiteit. Een bezoek aan deze tentoonstelling opent uw ogen!
Museum Boijmans Van Beuningen toont een verzameling verrassende voorbeelden van kunstenaars en ontwerpers die met ongewone en inventieve oplossingen rondom het begrip duurzaamheid, zoals onder andere Atelier NL, het duo Auger-Loizeau, Joris Laarman, Philippe Rahm, Bertjan Pot, Michiel van Bakel, John Körmeling, Oskar de Kiefte, Eric Klarenbeek, Mike Thompson, Panamarenko, Jurgen Bey, mischer'traxler, Gerrit van Bakel, Dunne & Raby, Jeroen Verhoeven, Zoe Papadopoulou, Design Drift en Theo Jansen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt met steun van Eneco, Ploum Lodder Princen en BankGiro Loterij.