Vorige maandVolgende maandoktober 2011
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
workshops

Workshop Mini Street Art door Baschz Leeft

zondag 23 oktober

14:00-16:00 uur

Gratis
Reserveren
Directeur Sjarel Ex interviewt Baschz Leeft tijdens de opening van Yeah Boij. Foto: Fred Ernst. You're In My Hut Now door Baschz Leeft. Foto: Fred Ernst.

Baschz werkt alleen en in wisselende combinaties met andere kunstenaars en voor HipHopHuis neemt hij met You're In My Hut Now deze maanden Boijmans' Hut over. Dit overwoekerende huiswerk zal de backdrop vormen voor Yeah Boij! Hij gaat ook één van de workshops verzorgen.

Tijdens zijn workshop Mini Streetart in Boijmans gaat Baschz zijn liefde voor miniaturen inzetten op straatlevel; in plaats van zo groot mogelijke superaanwezige graff gaan we mini straatmeubilair, ramen, deuren, pieces en tags maken, waarmee je een electriciteitskastje met één handeling in bijv een flatgebouw kunt veranderen. Op de foto onderaan deze pagina zie je MyBrotherWent RDM; een miniatuurversie van een Rotterdams electriciteitskastje (2007).

Baschz heeft solo en met Crackrock (Erwin Thomasse) als Betamaxxx in het begin van deze eeuw naam gemaakt in de hiphop- en streetart wereld. Na verhuizing van Eindheaven naar Rotterdames in 2004 heeft deze founding member van de Zachte G-Unit onder andere deel uitgemaakt van het vermaarde arts 'n' party collectief Tictoc en startte hij met collega kunstenaars en vormgevers expositieruimte en atelierpand de SingerSweatShop op de Hoogstraat. Hij cureerde daarnaast voor o.a. Showroom Mama en Tent en runde samen met Julstar (Janjoost Jullens) de Mañana Arts Gallery op de Witte de Withstraat.
Zijn autonoom toegepast werk kenmerkt zich door invloeden uit de massacultuur, bevat een conceptueel gevoel voor humor en maakt gebruik van zo'n beetje alle denkbare media. Zo is Masterpiece 2.0 een interactief online stopmotion project en zijn zijn Floginhas vooral schilderijen en zeefdrukken met selfshot-meisjes in de hoofdrol. De HipHopKaraokeArcade is een interactieve installatie, #hekje een meta-spel en MyBrotherWent RDM een miniatuur Rotterdams electriciteitskast souvenir slash stickerarchief.

website: http://baschz.com

Yeah Boij
Het HipHopHuis presenteert 'Yeah Boij': een pop-up werkplaats in de Kunst Studio van Museum Boijmans Van Beuningen, met als middelpunt de installatie 'You’re In My Hut Now' van de kunstenaar Baschz Leeft. In september en oktober geven verschillende kunstenaars (Lastplak, Bad Boyz, Venour, Baschz Leeft, Lucky Dubz, Boxhead en Leyp) iedere zondag een gratis workshop aan liefhebbers van Street Art. 'Yeah Boij' vormt de kick off van de Boijmans Hut: elke twee maanden ontvangt Museum Boijmans Van Beuningen een ander Rotterdams initiatief in deze voorziening in de Kunst Studio.

Zondag 11 september
Workshop illustratie door Lucky Dubz (www.luckydubz.com)

Zondag 18 september
Workshop ‘Lastplak’van kunstenaarscollectief Lastplak (www.lastplak.com)

Zondag 25 september
Workshop illustratie door Bad Boyz

Zondag 2 oktober
Workshop Paper Toys door Boxhead

Zondag 9 oktober
Workshop door Leyp (www.Leyp.com)

Zondag 16 oktober
Workshop door Venour (www.venour.com)

Zondag 23 oktober
Workshop ontwerpen door Baschz (www.baschz.com)
 

'Yeah Boij' is een project georganiseerd door HipHopHuis en Museum Boijmans Van Beuningen, in samenwerking met Grafisch Lyceum Rotterdam.