Vorige maandVolgende maandoktober 2011
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
workshops

Workshop Paper Toys door Boxhead

zondag 2 oktober

14:00-16:00 uur

Gratis
Reserveren
Workshop zeefdrukken tijdens de opening van Yeah Boij. Foto: Fred Ernst Paper Toy door Boxhead

Net als veel kunstenaars was Begona Toledo als kind zelden zonder potloden, kwast of schetsbook te vinden. De straat is een openbare ruimte en voor haar vanzelfsprekend een plaats voor kunst. Na een aantal jaar ontwikkelde zij Boxhead. Een karakter dat ze gebruikt om haar gevoel te uiten.
Op zondag 2 oktober komt Boxhead naar het museum om een workshop Paper Toys te geven. Tijdens deze workshop ga je zelf een figuur ontwikkelen dat staat voor hoe jij je voelt, of iets wat jij leuk vind. Na het tekenen van dit figuur ga je deze samen met Boxhead omzetten tot je eigen Paper Toy.

Veel street art kunstenaars gebruiken een figuur in plaats van een logo. Zo kunnen ze laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Anderen gebruiken juist letters of een naam. Paper Toys zijn eigenlijk een 3D weergave van jouw ontworpen figuur.

 

 

Zondag 11 september
Workshop illustratie door Lucky Dubz (www.luckydubz.com)

Zondag 18 september
Workshop ‘Lastplak’van kunstenaarscollectief Lastplak (www.lastplak.com)

Zondag 25 september
Workshop illustratie door Bad Boyz

Zondag 2 oktober
Workshop Paper Toys door Boxhead

Zondag 9 oktober
Workshop door Leyp (www.Leyp.com)

Zondag 16 oktober
Workshop door Venour (www.venour.com)

Zondag 23 oktober
Workshop ontwerpen door Baschz (www.baschz.com)
 

'Yeah Boij' is een project georganiseerd door HipHopHuis en Museum Boijmans Van Beuningen, in samenwerking met Grafisch Lyceum Rotterdam.

 

Yeah Boij
Het HipHopHuis presenteert 'Yeah Boij': een pop-up werkplaats in de Kunst Studio van Museum Boijmans Van Beuningen, met als middelpunt de installatie 'You’re In My Hut Now' van de kunstenaar Baschz Leeft. In september en oktober geven verschillende kunstenaars (Lastplak, Bad Boyz, Venour, Baschz Leeft, Lucky Dubz, Boxhead en Leyp) iedere zondag een gratis workshop aan liefhebbers van Street Art. 'Yeah Boij' vormt de kick off van de Boijmans Hut: elke twee maanden ontvangt Museum Boijmans Van Beuningen een ander Rotterdams initiatief in deze voorziening in de Kunst Studio.