Vorige maandVolgende maandseptember 2011
di wo do vr za zo ma
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

HipHopHuis te gast in de Boijmans Hut - Yeah Boij

vanaf 1 september 2011 t/m 1 november 2011

ontwerp: Almost Modern Stand Up Dance Battle op het binnenplein tijdens de opening van Yeah Boij. Foto: Fred Ernst Stand Up Dance Battle op het binnenplein tijdens de opening van Yeah Boij. Foto: Fred Ernst Installatie: You're In My Hut Now, van Baschz Leeft. Foto: Fred Ernst Baschz Leeft, You're In My Hut Now in de Kunst Studio. Foto: Lotte Stekelenburg Basch Leeft, You're In My Hut Now in de Kunst Studio. Foto: Lotte Stekelenburg Basch Leeft, You're In My Hut Now in de Kunst Studio. Foto: Lotte Stekelenburg Yeah Boij, HipHopHuis in de Kunst Studio. Foto: Lotte Stekelenburg

Het HipHopHuis presenteert 'Yeah Boij': een pop-up werkplaats in de Kunst Studio van Museum Boijmans Van Beuningen, met als middelpunt de installatie 'You’re In My Hut Now' van de kunstenaar Baschz Leeft. In september en oktober geven verschillende kunstenaars (Lastplak, Bad Boyz, Venour, Baschz Leeft, Lucky Dubz, Boxhead en Leyp) iedere zondag een gratis workshop aan liefhebbers van Street Art. 'Yeah Boij' vormt de kick off van de Boijmans Hut: elke twee maanden ontvangt Museum Boijmans Van Beuningen een ander Rotterdams initiatief in deze voorziening in de Kunst Studio.

Op zondag 4 september van 14.00-17.00 uur is de feestelijke opening van ‘Yeah Boij’. In de Kunst Studio is de officiële opening van de installatie ‘You're In My Hut Now’. Mesh Print Shop verzorgt in deze installatie een pop-up printshop, waar de bezoeker zelf shirts en tassen kunnen zeefdrukken. Op het binnenplein is een Block Party met DJ's Rockid en Ray Escobar. De voetbalkooi vormt de arena voor Stand-up Dance battles. De juryleden zijn autoriteiten in deze scene: John Agesilas (Juste Debout, Amsterdam), Randy Telg (Groove Kings, Rotterdam) en Leandro Vanenburg (Moyo Tribe, Den Haag).
 

Workshops (iedere zondag 14:00-16:00 uur:)
reserveren

Zondag 11 september
Workshop illustratie door Lucky Dubz (www.luckydubz.com)

Zondag 18 september
Workshop ‘Lastplak’van kunstenaarscollectief Lastplak (www.lastplak.com)

Zondag 25 september
Workshop illustratie door Bad Boyz

Zondag 2 oktober
Workshop Paper Toys door Boxhead

Zondag 9 oktober
Workshop door Leyp (www.Leyp.com)

Zondag 16 oktober
Workshop door Venour (www.venour.com)

Zondag 23 oktober
Workshop ontwerpen door Baschz (www.baschz.com)
 

'Yeah Boij' is een project georganiseerd door HipHopHuis en Museum Boijmans Van Beuningen, in samenwerking met Grafisch Lyceum Rotterdam.