Vorige maandVolgende maandoktober 2012
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Tweedejaars studenten van de opleiding Nieuws en Media van de Hogeschool Amsterdam recenceerden ‘De weg naar Van Eyck’ tijdens een speciale 'studenten perspreview'

Het bezoek was een nieuwe ervaring voor het museum. De studenten ontvingen tijdens de preview exact dezelfde behandeling als journalisten tijdens een perspreview krijgen. Conservator Friso Lammertse gaf in het Auditorium een introductie op de tentoonstelling, waarna de studenten in groepen vertrokken voor een rondleiding op zaal. De preview werd afgesloten met een Q&A met Friso Lammertse, directeur Sjarel Ex en conservator Stephan Kemperdick van de Gemäldegalerie in Berlijn.  Voor de studenten van de Hogeschool van Amsterdam, was de preview hun eerste ervaring om als journalist een perspreview bij te wonen. 

Friso Lammertse over het bezoek van de tweedejaars studenten: "Ik vond het een heel leuk, stimulerend en zeer aandachtig publiek."

Studente Kay Korevaar over de tentoonstelling: "Deze tentoonstelling is voor een ieder de moeite waard om te bezoeken. De uitstekende staat waarin de zeshonderd jaar oude kunstwerken verkeren, is op zijn minst bewonderingswaardig te noemen."

Student Rozanne Land over de tentoonstelling: "Voor wie niet zo van kunst houdt, maar wel van mysterie, is de tentoonstelling ook zeker aan te raden. De werken zijn een voorbeeld van de ware zoektocht naar wie de kunstenaar daadwerkelijk was."

U kunt de volledige recensies lezen op de website van de opleiding.