Vorige maandVolgende maandoktober 2012
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Voor 'De weg naar Van Eyck' wordt Museum Boijmans Van Beuningen gesteund door bedrijven, fondsen en particulieren.

De Turing Foundation, Robeco, BankGiro Loterij, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, SNS REAAL Fonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (mede mogelijk gemaakt uit het Breeman Talle Fonds), Aon Artscope, Unilever, Nedspice, Ploum Lodder Princen, Shell en Blockbusterfonds hebben met hun genereuze steun de tentoonstelling mogelijk gemaakt.
Het museum heeft daarnaast een aantal leuke samenwerkingen opgezet rondom de tentoonstelling.

PAN Amsterdam

De tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' biedt mooie aanknopingspunten met PAN Amsterdam. Van 18 tot en met 25 november kunt u tijdens PAN Amsterdam in de RAI een speciale rondleiding lopen die door conservator Friso Lammertse samengesteld is. De rondleiding licht de kunstwerken uit die volgens Friso Lammertse door Van Eyck geïnspireerd zijn. Samen vormen deze kunstwerken 'De weg na Van Eyck'. Wilt u meer weten over PAN Amsterdam? Klik dan hier.

Bilderberg Parkhotel

Rondom de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' biedt het Bilderberg Parkhotel een Van Eyck-hotel arrangement aan. Het arrangement biedt u de mogelijkheid om voordelig twee dagen door te brengen in Rotterdam. Naast een overnachting met ontbijt en toegang tot de tentoonstelling krijgt u een OV dagkaart met kortingen op diverse Rotterdamse attracties en een Rotterdam Welcome Card voor 1 dag. Voor meer informatie en boekingen klikt u hier.

Robeco

Robeco mag zich gerust pionier noemen. Ze belegden al vroeg in opkomende markten, maakten beleggen toegankelijk voor velen en zijn ook vandaag de dag steeds op zoek naar nieuwe baanbrekende inzichten. Met kwantitatieve technieken die emoties uitschakelen bijvoorbeeld. Maar ook met innovatieve beleggingsvormen en dienstverlening gebaseerd op sustainability investing. Maar pioniers zijn van alle tijden. En ook de pioniers van weleer verdienen alle aandacht. Zoals de revolutionair Jan van Eyck. Robeco sponsort de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' en plaatst een grote sticker op de voorkant van het gebouw. Voor meer informatie over Robeco, klikt u hier.

Kunstschrift

Het najaarsnummer van Kunstschrift staat in het teken van 'De weg naar Van Eyck'. In deze uitgave worden onderwerpen besproken zoals de reizende details die terug te vinden zijn in de kunstwerken van Jan van Eyck en zijn tijdgenoten. Aan het nummer werkten onder andere Henk van Os, Ann-Sophie Lehmann, Victor Schmidt, Claudine Chavannes en Mariëtte Haveman mee. Het tijdschrift wordt verkocht in de museumwinkel en kost €10,50. Voor meer informatie klik u hier.

Nieuw Rotterdams Café

Tijdens 'De weg naar Van Eyck' kunt u in het Nieuw Rotterdams Café in Eyckiaanse stijl dineren. In de ruimtes van NRC zijn details te zien van het schilderij 'Annunciatie' van Jan van Eyck en op de muur in het Grand Café pronkt een grote Maria met de aarstengel Gabriël.