Vorige maandVolgende maandjuni 2011
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
protestactie

Come Together in Stedelijk Museum

23 juni 2011

Deze protestactie vindt plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam.


Come Together
Een bijeenkomst over de bezuinigingen in de kunstsector

Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Café, Stedelijk Museum Amsterdam
Taal: Nederlands en Engels
 

Naar aanleiding van de aankondiging van de desastreuze bezuinigingen in de kunstsector, die Halbe Zijlstra op 10 juni jl. in zijn brief bekendmaakte, is een groot aantal initiatieven opgezet. Deze onafhankelijke acties betuigen steun aan de instellingen en fondsen die worden afgeschaft in het nieuwe Cultuurplan. In de aanloop naar het debat in de Tweede Kamer over de bezuinigingen, dat op 27 juni a.s. plaatsvindt, is het noodzakelijk om de talrijke, onafhankelijke acties te verenigen en samen te komen om verschillende strategieën en protestacties te bespreken.

Op 23 juni, gedurende een ‘town hall meeting’ (een algemene bijeenkomst) in het Stedelijk Museum, zullen diverse sprekers hun visie geven op de geplande cultuurbezuinigingen. Zij vertellen over hoe zij getroffen worden door de cultuurbezuinigingen en wat de gevolgen van deze maatregelen zijn voor het behoud en de presentatie van de beeldende kunsten in Nederland. Daarnaast is er gelegenheid om ideeën uit te wisselen over de stappen die de beeldende kunstsector de komende maanden zou moeten nemen.

Met o.a.: Ellen de Bruijne (galerie Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam), Jeremiah Day (kunstenaar, Amsterdam), Ann Demeester (directeur de Appel arts centre, Amsterdam), Eric Jan van de Geer (kunstenaar, woordvoerder Schuilen in het Rijks), Melvin Moti (kunstenaar en tutor bij De Ateliers, Amsterdam) en Marianna Versteegh (algemeen secretaris Kunsten ’92).

Voor meer informatie, zie www.stedelijk.nl.
Voor een overzicht van alle acties, zie www.schadekaart.nl.