Vorige maandVolgende maandaugustus 2011
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
rondleidingen

Combinatierondleiding Onderzeebootloods/RDM Campus

elke derde woensdag van de maand

14.00 - 17.00 uur (inclusief pauze)
15 juni, 20 juli, 17 augustus, 21 september

10 Euro
Reserveren
Sarkis - Ballads in de Onderzeebootloods. Foto: Fred Ernst

Elke derde woensdag van de maand (juni-september) is er een combinatierondleiding te volgen over de tentoonstelling The One & The Many in de Onderzeebootloods en de RDM Campus.

Elmgreen & Dragset in de Onderzeebootloods
In de zomer van 2011 zal de Onderzeebootloods in de haven van Rotterdam voor de tweede keer worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimte. Het Scandinavische kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset zullen een surrealistische tentoonstelling creëren, genaamd 'The One & The Many'.
In de zomer van 2010 trapte Atelier Van Lieshout af met Infernopolis. Het museum en het Havenbedrijf Rotterdam hebben dit jaar gekozen voor Elmgreen & Dragset. Het Scandinavische kunstenaarsduo, bekend van hun Prada-winkel in de woestijn, creëert in de zomer van 2011 een zinsbegoochelende ervaring in de Onderzeebootloods op het RDM-terrein. De installatie zal uit meerdere elementen bestaan die de loods een vervreemdend effect met een humoristisch tintje geven.

De RDM Campus
RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het nieuwe motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. De rondleiding laat u Innovation Dock zien, de voormalige machinehal waar vroeger de machines voor schepen als de Rotterdam werden gebouwd. Nu is deze hal ingericht voor technisch onderwijs, bijvoorbeeld metaaltechniek, onderhoudstechniek, autotechniek, industrieel productontwerp en bouwkunde. In een ander deel van de hal zijn technisch innovatieve bedrijven gevestigd. Bijvoorbeeld Ampelmann, dat stabiele platforms maakt voor de offshore industrie. Of Dura Vermeer, Public Domain Architecten en Gemeentewerken Rotterdam, die samenwerken aan drijvend wonen en werken in Rotterdam en dat eerder deden bij het Drijvend Paviljoen dat nu in de Rijnhaven ligt.