Vorige maandVolgende maandjanuari 2011
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Boijmans XL locatie van IFFR

vanaf 26 januari 2011 t/m 6 februari 2011

International Film Festival Rotterdam

Boijmans is locatie voor XL Pas

Het IFFR zorgt altijd voor een feestelijke stemming in Rotterdam, maar bij deze editie is de opzet grootser dan ooit. Bijzondere plekken in de stad worden festivallocatie ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het IFFR. De toevoeging XL staat behalve voor het Romeinse getal veertig voor ‘extra locaties’. Naast filmvertoningen is er in het XL-programma ruimte voor videowanden, grafische kunst, 3D-animaties en live performances, maar ook voor fietstochten, tentoonstellingen en onverwachte ontmoetingen. Veertig (!) bijzondere plekken in de stad waaronder Museum Boijmans Van Beuningen nemen deel aan het programma. Tot en met zondag 30 januari was in Boijmans werk te zien van de Japanse transgender-kunstenaar Pyuupiru (1983) in de kleine modetentoonstelling Fashion on the Edge. Het IFFR wijdt dit jaar een filmprogramma aan de relatie tussen mode en film en toont films van Pyuupiru en Hussein Chalayan.

Vanaf 12 februari is er in het museum een tentoonstelling te zien van de Nederlandse hedendaagse kunstenaar Gabriel Lester (1972). Voor een voorproefje van Lesters magische gedachtes kun je op maandag 31 januari naar Kruiskade 9, bij het Hilton. Bij wijze van prelude gooit Lester een van zijn favoriete thema’s op (de lotto) en laat zich daarbij vergezellen door een One-Man-Band. Lees hier meer over Lesters show.

Een speciale XL-pas geeft gratis toegang tot alle locaties waar zich activiteiten afspelen die binnen het jubileum programma vallen. De XL-pas is voor €11 te koop, online en bij de Centrale Kassa in de Doelen. Bij de deelnemende locaties is deze dus niet te koop. Er verschijnt een gratis programmaboekje met uitgebreide beschrijvingen. Dat is verkrijgbaar op alle festivallocaties. De XL-pas is ook een OVfietsabonnement zodat u per OV-fiets alle locaties makkelijk kunt bereiken. Meer info over de XL pas leest u hier