Vorige maandVolgende maandseptember 2010
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
evenementen

Upload Cinema, Msquare4 en de Aalmoes - tijdens Festival De Wereld van Witte de With

vanaf 10 september 2010 t/m 12 september 2010
Gratis

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert het nieuwste programma van Upload Cinema met het thema Art Without Walls. Niet alleen de beste internetfilms worden getoond, maar ook de beste video´s van ArtTube. Tijdens het festival neemt restaurant de Aalmoes de Espressobar van het museum over en presenteert kunstenaar Andre Kodde zijn virtuele museum Msquare4.

Upload Cinema: Art Without Walls
In het auditorium van het museum is het nieuwste programma van Upload Cinema te bewonderen. Upload Cinema brengt het beste van het internet naar de bioscoop. Elke keer heeft het programma een ander thema met dit keer: Art Without Walls.
De straat is, net als internet, een vrijplaats voor kunstenaars. Van videograffiti tot favela painting, van flash mobs tot online video-art. Ook grote kunstinstellingen kunnen niet meer om 'guerrillakunst' heen: kijk bijvoorbeeld naar ArtTube. Het programma Art Without Walls is een samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen en het Festival De Wereld van Witte de With. Uitgever en verzamelaar van street art Oscar van Gelderen is gastcurator. Kom naar de première (vrijdag 10 september, 19.00 uur) of het programma op zaterdag 11 september 19.00 uur, dan is er ook een inleiding op het filmprogramma. Kaarten zijn vanaf vrijdag 17.00 uur af te halen bij de festivalkassa van festival de Wereld van Witte de With tegenover het museum. Upload Cinema draait zaterdag 11 en zondag 12 september ook doorlopend van 11.00-17.00 uur in het auditorium.

André Kodde
MSquare4: Een virtueel museum

Msquare4 is een model voor een virtueel museum, waarin de kunstenaar André Kodde de invloed van de museumarchitectuur en tentoonstellingsvormgeving op de bezoeker onderzoekt. Op het scherm ontvouwt zich de driedimensionale omgeving van dit virtuele museum. De plattegrond bestaat uit een raster van identieke museumzalen. Via schuifdeuren zijn vanuit één tussenruimte steeds vier aangrenzende zalen toegankelijk: de herkomst van de titel van het werk.
Voor deze tentoonstelling zijn werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen geselecteerd en omgezet naar 3D-beeld. Allerlei multimediale applicaties maken het mogelijk om online rondleidingen te volgen, commentaar van dichters, musici en kunstcritici te beluisteren en met bezoekers van over de hele wereld te discussiëren.
Sinds zijn postacademische opleiding aan het Amsterdamse Sandberg Instituut (2007-2009) werkt Kodde aan zijn alternatieve museummodel. Internet, het sociale platform bij uitstek, biedt kunst een nieuwe context. Msquare4 is daarbinnen een ideale ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers. Tijdens openingsuren van het festival te bezoeken.

Restaurant de Aalmoes
Legendarisch reizend restaurant De Aalmoes terug bij Museum Boijmans van Beuningen op 10-11-12 september.

Het is alweer de derde keer dat De Aalmoes Festival De Wereld van Witte de With culinair komt versterken. Vorig jaar was het nog in een glazen tuinderskas bij de bouwplaats van het Rotterdamse Museumpark. Liefhebbers van de eerlijke keuken van top kok Emmy Walburg kunnen tijdens de 2010 editie van de culturele driedaagse in de Espressobar van het museum terecht, gelegen aan de straatkant van de kunsttempel.De charmante gastheren Martijn en Chris ontvangen u met veel plezier voor de lunch en diner in het tijdelijke restaurant; bij mooi weer ook op de bijzondere binnenplaats van het museum. Overdag wordt de lunch geserveerd met brood van Vlaamsch Broodhuys, frisse salades en verse sappen, in de avond staan o.a. sliptong, salade met bietjes, risotto, pasta’s en een goed glas wijn op het menu. mmmmmmmmmm

Let op! U kunt kiezen uit twee reservering-rondes:
van 18.00-20.00 uur of van 20.00-22.00 uur
Reserveren uitsluitend via sms op 06 159 07 143
Of via mail igesz@boijmans.nl

Festival de Wereld van Witte de With
Voor meer informatie over het festival zie: www.festivalwww.nl