Vorige maandVolgende maanddecember 2017
di wo do vr za zo ma
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
workshops

Transitioning Values - Beweegsessies met choreograaf Connor Schumacher

zaterdag 16 december
gratis, exclusief entree

Reserveren

De beweegsessies vinden plaats op 28 oktober, 11 november, 16 december en 13 januari.


Choreograaf Connor Schumacher (foto: Studio Rios Zertuche) Connor Schumacher in het Louvre tijdens Dancing Museums

Zou de wereld er mooier uitzien als we iedere dag zouden dansen? Hoe kan dans iemands perspectief op zichzelf en de wereld veranderen? Als onderdeel van de tentoonstelling Change the System kunnen museumbezoekers dit met choreograaf Connor Schumacher zelf ervaren en onderzoeken.

Beweegsessies

In de beweegsessies, onder de naam Transitioning Values, staat verandering bij en door het individu centraal. In de workshops worden deelnemers, onder heldere instructie van choreograaf Connor Schumacher, bewegend onderdeel van de tentoonstelling. Op deze wijze ervaren zij de verandering van passief toeschouwer naar actief en creatief deelnemer. Zo vormt het publiek samen met Connor Schumacher, letterlijk en figuurlijk, een beweging.

Met het lichaam als vertrekpunt wordt gekeken hoe je je als mens kunt openstellen voor verandering. Kun je anderen makkelijker meenemen in een proces wanneer je je bewust(er) bent van je eigen lichaam? Hoe beïnvloedt een groter bewustzijn van de ruimte wat je daarin ziet, voelt en hoort?

Meedoen

Deelname aan de sessies is gratis en staat open voor iedereen (amateur of professional). Reserveren verplicht. Let op: voertaal is Engels.

Connor Schumacher

Danser en choreograaf Connor Schumacher begint in 2012 met het maken van performances. Sinds 2013 werkt hij onder de vleugels van Dansateliers, Rotterdam. In 2014 maakt Connor Schumacher samen met partners hun eerste museumperformance, I trust in this life we will have another moment alone, in het Bonnefantenmuseum Maastricht, als onderdeel van het EU-project Performing Gender. In 2015 wordt Connor geselecteerd om deel uit te maken van Dancing Museums. Dit is een tweejarig onderzoeksproject (gefinancierd door o.a. de EU) over het effect van choreografie op het museumbezoek in acht musea in Europa, waaronder het Louvre in Parijs, de National Gallery in Londen, en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Sinds 2015 is Transitioning Values het derde project dat Connor voor Museum Boijmans Van Beuningen heeft ontwikkeld. 

Change the System

Van 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen met Change the System de veranderkracht van een nieuwe generatie ontwerpers. De tentoonstelling toont de impact die zij hebben op het oplossen van grote mondiale vraagstukken. De tentoonstelling, verspreid over acht zalen, toont aan de hand van drie actuele thema's, schaarste, conflict en meerstemmigheid, het werk van zo'n vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars waaronder Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Elisa van Joolen, Boyan Slat en Christien Meindertsma.

Transitioning Values wordt geproduceerd door Dansateliers en is medegefinancierd door de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten.