Vorige maandVolgende maandoktober 2017
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Change the System

vanaf 14 oktober 2017 t/m 14 januari 2018

Mycelium Chair, Eric Klarenbeek One-to-One(R. Mariz), Elisa van Joolen, 2017 Precious Plastic, flowerpot, Dave Hakkens Viktor&Rolf, Vagebond of broken dreams, foto Team Peter Stigter

Van 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen de designtentoonstelling ‘Change the System’. Deze tentoonstelling gaat over de veranderkracht van de creatieve geest die meer dan ooit nodig is om mondiale vraagstukken en bedreigingen het hoofd te bieden. De tentoonstelling gaat uit van drie belangrijke onderwerpen die de leefbare samenleving onder druk zetten: schaarste, conflict en meerstemmigheid. ‘Change the System’ is niet alleen een tentoonstelling over baanbrekend hedendaags design, maar ook een manifest voor een betere wereld. Bijzonder aan ‘Change the System’ is dat de ontwerpers ter plekke nieuw werk maken of experimenteren in de Change the System Labs.

Veranderkracht

Met Change the System erkent Museum Boijmans Van Beuningen de veranderkracht van creativiteit. Het museum wil het publiek inspireren om door de ogen van creatieve denkers te kijken naar maatschappelijke thema's. De tentoonstelling toont werk van zo'n vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars. Ontwerpers als Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Dave Hakkens, Boyan Slat en Christien Meinderstma verbinden zich aan de drie actuele thema's: schaarste, conflict en meerstemmigheid.

Change the System Labs

‘Change the System’ toont niet alleen hoogtepunten uit het hedendaags design. In de Change the System Labs zullen acht ontwerpers nieuw werk gaan ontwikkelen of experimenten uitvoeren, waarbij ze het publiek actief betrekken. De Change the System Labs zullen een fysieke plek krijgen in de tentoonstelling, echter ze manifesteren zich ieder op een andere manier. Waar het ene Lab een productieplek wordt, waar ontwerpers al dan niet samen met het publiek dingen maken, zijn andere Labs veel meer gericht op het creëren van een momentum, of een community.

#ChangeChallenge

Met de Change the System Challenge nodigen we bezoekers uit om, geïnspireerd door de projecten in de tentoonstelling en de Change Labs, zelf met oplossingen voor mondiale problemen te komen. Iedereen kan meedoen. Bezoekers kunnen laten zien of ze gehoor geven aan die oproep door een foto of filmpje te delen met #ChangeChallenge. Inzendingen krijgen worden getoond op de social mediakanalen van het museum en eventuele partners.