Vorige maandVolgende maandoktober 2017
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sensory Spaces 12 - Abraham Cruzvillegas

vanaf 14 oktober 2017 t/m 28 januari 2018

La Huesteca

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Voor de twaalfde editie van de Sensory Spaces reeks presenteert Abraham Cruzvillegas (Mexico D.F., Mexico 1968) een site-specifieke installatie.

Drie geodetische koepelconstructies - gemaakt van stokken, henneptouw, geteerd karton, schroeven en flessendoppen - liggen aan één kant op de vloer en fungeren als luidsprekers voor de drie traditionele muzikanten die erin spelen. De tekst die uit een zeven meter lange, plastic waterslang klinkt, vertelt het verhaal van een dorstige vrouw die huilt omdat haar kinderen haar hebben verlaten. Haar tranen zetten een district onder water dat ooit over een meer is gebouwd en vervolgens een bron wordt.

De drie constructies zullen een avond lang onderdak bieden aan een muzikaal trio uit de regio Huasteca in het noordoosten van Mexico, dat gewoonlijk bestaat uit een violist, iemand die op de jarana speelt (een kleine gitaar uit de regio) en een bespeler van de quinta (een grotere basgitaar). Voor deze gelegenheid brengen ze een lied met tekst ten gehore dat onverwacht dicht bij de microtonale schaal van Julián Carrillo ligt en waarvoor ze in plaats van hun vingers machetes, sikkels en dolken gebruiken.

Te zien in

Sensory Spaces 12 - Abraham Cruzvillegas is te zien in Zaal A op de begane grond

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces 1 - Oscar Tuazon
Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig
Sensory Spaces 3 - Elad Lassry
Sensory Spaces 4 - Liu Wei
Sensory Spaces 5 - Siobhán Hapaska
Sensory Spaces 6 - Sara VanDerBeek
Sensory Spaces 7 - Aleksandra Domanovic
Sensory Spaces 8 - Mike Nelson
Sensory Spaces 9 - Beni Bischof
Sensory Spaces 10 - Olaf Nicolai
Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti

Met dank aan

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo.