Vorige maandVolgende maandjuni 2017
di wo do vr za zo ma
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti

t/m 1 oktober 2017

Sensory Spaces Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Gunnar Meier Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Gunnar Meier Making of Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Gunnar Meier Making of Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Gunnar Meier Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Gunnar Meier Making of Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti Making of Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Voor de elfde editie van de Sensory Spaces-reeks presenteert Raphael Hefti (geboren in Zwitserland 1978, woont en werkt in Londen en Zürich) een site-specific installatie.

Hefti’s werk is experimenteel, hij doorbreekt chemische en technische processen met industrieel materiaal tot het maximum om zo nieuwe dingen te ontdekken. Zijn werk gaat dwars door alles heen; door natuur en industrie, door abstractie en figuratie. Hefti werkt vaak samen met technici, wetenschappers en zelfs honden met het doel onverwachte schoonheid te ontwikkelen vanuit. Zijn werk is voor het eerst in Nederland te zien.

Voor deze editie van Sensory Spaces verandert Raphael Hefti de tentoonstellingsruimte van het museum in een experimenteerveld. Hij maakt een ruimtevullende installatie van zwart zand en gesmolten aluminium. Bezoekers stappen een productieplaats binnen, waarvoor Hefti zich liet inspireren door de Rotterdamse haven.

Deze video laat zien hoe het kunstwerk is gemaakt:

Te zien in

Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti is te zien in Zaal A op de begrane grond

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces 1 - Oscar Tuazon
Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig
Sensory Spaces 3 - Elad Lassry
Sensory Spaces 4 - Liu Wei
Sensory Spaces 5 - Siobhán Hapaska
Sensory Spaces 6 - Sara VanDerBeek
Sensory Spaces 7 - Aleksandra Domanovic 
Sensory Spaces 8 - Mike Nelson
Sensory Spaces 9 - Beni Bischof
Sensory Spaces 10 - Olaf Nicolai

Met dank aan

De tentoonstelling Sensory Spaces 11- Raphael Hefti wordt mogelijk gemaakt door de steun van Ammodo en Pro Helvetia.