Vorige maandVolgende maandjuli 2010
di wo do vr za zo ma
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
rondleidingen

Onderzeebootloods/RDM Campus

iedere derde woensdag (t/m sept)

14.00-15.00 rondleiding Onderzeebootloods
pauze
15.40-17.00 rondleiding RDM terrein

10 Euro
Reserveren

Elke derde woensdag van de maand (juni-september) is er een combinatierondleiding te volgen over de tentoonstelling Infernopolis in de Onderzeebooloods en de RDM Campus.

Onderzeebootloods: Infernopolis door Atelier van Lieshout

Een voormalige Onderzeebootloods in de haven van Rotterdam is omgetoverd tot de grootste expositieruimte van Nederland. Op deze locatie trapt Atelier Van Lieshout af met de spectaculaire tentoonstelling Infernopolis. In de loods van bijna 5000m2 groot heeft Atelier Van Lieshout een huiveringwekkende setting gecreëerd, waarin medische instrumenten, vacuümpompen, silo's, schedels, skeletten, reusachtige spermacellen en organen de hoofdrol spelen. Twee enorme installaties, The Technocrat en Cradle to Cradle, staan opgesteld naast een woud van nieuwe en bestaande sculpturen.

De RDM Campus

RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het nieuwe motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. De rondleiding laat u Innovation Dock zien, de voormalige machinehal waar vroeger de machines voor schepen als de Rotterdam werden gebouwd. Nu is deze hal ingericht voor technisch onderwijs, bijvoorbeeld metaaltechniek, onderhoudstechniek, autotechniek, industrieel productontwerp en bouwkunde. In een ander deel van de hal zijn technisch innovatieve bedrijven gevestigd. Bijvoorbeeld Ampelmann, dat stabiele platforms maakt voor de offshore industrie. Of Prometics, dat aan de hand van de nieuwste bewerkingstechnologieën en met behulp van computers, robots en meerassige verspaningsmachines producten maakt. Of Formula Zero, die werkt aan nul emissie racen met karts op waterstof.

Data: 16 juni, 21 juli, 18 aug, 15 sept