Vorige maandVolgende maandmaart 2017
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
evenementen

Surrealisme proeven - Sterrendiner in Boijmans

Woensdag 22 maart en dinsdag 16 mei 2017

Aanvang vanaf 17.30 uur


Chefs Fred Mustert, Erik van Loo, Gert Blom en Mario Ridder, 2016. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les Dîners de Gala, p. 272-273. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016. Chef Fred Mustert van FRED. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les Dîners de Gala, p. 164-165. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016. Chef Mario de Ridder van restaurant Joelia. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Kaft van de Engelse editie 'Les Dîners de Gala' door Salvador Dalí. Chef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. 'Les Dîners de Gala', p. 16-17. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016 Chef Gert Blom van restaurant Amarone. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les Dîners de Gala, p. 56-57. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016.

Speciaal voor de tentoonstelling 'Gek van surrealisme' hebben vier Rotterdamse topchefs zich laten inspireren door het kookboek 'Les Dîners de Gala' van Salvador Dalí. Erik van Loo, Fred Mustert, Gert Blom en Mario Ridder, samen goed voor zes Michelinsterren, serveren een exclusief viergangendiner in het museumrestaurant Het Paviljoen. Dit viergangen sterrendiner is inclusief een avondbezoek aan de tentoonstelling 'Gek van surrealisme'. De eerste avond op woensdag 22 maart is uitverkocht. Maar goed nieuws! Er is een tweede avond waarop je Surrealisme kan proeven, op dinsdag 16 mei. Kaarten voor de tweede avond zijn nu te bestellen

Gek van surrealisme

Voorafgaand aan het diner is er een speciale avondopenstelling. Vanaf 17.30 uur opent Boijmans speciaal de deuren voor u om een exclusief bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’. Gidsen verzorgen een speciale toelichting over topwerken van onder anderen Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró.

Hemel en Aarde

Na het bezoek aan de tentoonstelling gaat u om 19.30 uur aan tafel. Elke chef verzorgt een eigen wijn&spijs-combinatie. Gert Blom van restaurant Amarone start het diner met een voorgerecht. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel serveert een tussengerecht getiteld ‘Hemel en aarde’. Fred Mustert van FRED zal het hoofdgerecht verzorgen. Het diner wordt afgesloten met een verrassend dessert door chef-kok Mario Ridder van restaurant Joelia. Het aantal plaatsen is beperkt, 160 in totaal. Een ticket voor Surrealimse proeven kost € 199,99 per persoon en is online te boeken. Reserveer direct uw ticket. Voor de vegetarische gasten is er een aangepast menu.

Kookles van Dalí

'Les Dîners de Gala' (1973) verscheen oorspronkelijk in het Frans. Taschen bracht het kookboek, dat is opgedragen aan Dalí’s muze en echtgenote Gala, in het najaar van 2016 voor het eerst uit in het Engels. Bij de gerechten staan smaak- en eetplezier voorop. De recepten zijn deels afkomstig van vermaarde Franse restaurants als Lasserre, Maxim’s en Le Train Bleu. Aan de presentatie van de gerechten wordt veel aandacht besteed. Zoals de kunstenaar zelf al zei: ,een houtsnip heeft goed gepresenteerd de perfectie van een schilderij van Rafaël.' 'Les Dîners de Gala' (Taschen via Librero) telt 320 pagina’s, kost € 49,99 en is te koop in de museumwinkel.

Surrealisme op de kaart bij Rotterdamse restaurants

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling staat er bij Amarone, FRED, Joelia en Parkheuvel een surrealistisch gerecht op de kaart. Ook bij andere restaurants in Rotterdam zoals ‘In de keuken van Floris’, Bar Restaurant Dertien, Vroesenpaviljoen, NRCcafé is surrealisme te proeven.