Vorige maandVolgende maandmei 2017
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
evenementen

Surrealisme proeven - Sterrendiner in Boijmans

UITVERKOCHT

Aanvang vanaf 18.00 uur


De sterrenchefs: Fred Mustert, Gert Blom, Erik van Loo en Mario Ridder. Fotograaf Suzanne van de Kerk. Omslag van de Engelstalige editie van Dalí. Les dîners de Gala. (c) Salvador Dalí. Fundación Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016. Chef Erik van Loo. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les dîners de Gala, p. 16-17. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016. Chef Gert Blom. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les dîners de Gala, p. 164-165. (c) Salvador Dalí. Fundación Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016. Chef Fred Mustert. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les dîners de Gala, p. 272-273. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016. Chef Mario de Ridder. Fotograaf: Suzanne van de Kerk. Dalí. Les dîners de Gala, p. 56-57. (c) Salvador Dalí. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2016.

Speciaal voor de tentoonstelling 'Gek van surrealisme' hebben vier Rotterdamse topchefs zich laten inspireren door het kookboek 'Les Dîners de Gala' van Salvador Dalí. Erik van Loo, Fred Mustert, Gert Blom en Mario Ridder, samen goed voor zes Michelinsterren, serveren een exclusief viergangendiner in het museumrestaurant Het Paviljoen. Dit viergangen sterrendiner is inclusief een avondbezoek aan de tentoonstelling 'Gek van surrealisme'. De diners op 22 maart en 18 april waren geweldig. Het laatste diner op dinsdag 16 mei is UITVERKOCHT.

Gek van surrealisme

Voorafgaand aan het diner is er een speciale avondopenstelling. Vanaf 18.00 uur opent Boijmans speciaal de deuren voor u om een exclusief bezoek te brengen aan de tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’. Gidsen verzorgen een speciale toelichting over topwerken van onder anderen Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró.

Hemel en Aarde

Na het bezoek aan de tentoonstelling gaat u om 19.45 uur aan tafel. Elke chef verzorgt een eigen wijn&spijs-combinatie. Gert Blom van restaurant Amarone start het diner met een voorgerecht. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel serveert een tussengerecht getiteld ‘Hemel en aarde’. Fred Mustert van FRED zal het hoofdgerecht verzorgen. Het diner wordt afgesloten met een verrassend dessert door chef-kok Mario Ridder van restaurant Joelia. Het aantal plaatsen is beperkt, 160 in totaal. Een ticket voor Surrealimse proeven kost € 199,99 per persoon en is online te boeken. HET DINER IS UITVERKOCHT. Voor de vegetarische gasten is er een aangepast menu.

Voor een impressie van de avond, kunt u het volgende filmpje bekijken

 

Kookles van Dalí

'Les Dîners de Gala' (1973) verscheen oorspronkelijk in het Frans. Taschen bracht het kookboek, dat is opgedragen aan Dalí’s muze en echtgenote Gala, in het najaar van 2016 voor het eerst uit in het Engels. Bij de gerechten staan smaak- en eetplezier voorop. De recepten zijn deels afkomstig van vermaarde Franse restaurants als Lasserre, Maxim’s en Le Train Bleu. Aan de presentatie van de gerechten wordt veel aandacht besteed. Zoals de kunstenaar zelf al zei: ,een houtsnip heeft goed gepresenteerd de perfectie van een schilderij van Rafaël.' 'Les Dîners de Gala' (Taschen via Librero) telt 320 pagina’s, kost € 49,99 en is te koop in de museumwinkel.

Surrealisme op de kaart bij Rotterdamse restaurants

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling staat er bij Amarone, FRED, Joelia en Parkheuvel een surrealistisch gerecht op de kaart. Ook bij andere restaurants in Rotterdam zoals ‘In de keuken van Floris’, Bar Restaurant Dertien, Vroesenpaviljoen, NRCcafé is surrealisme te proeven.