Vorige maandVolgende maandoktober 2016
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
workshops

Kunstenaarsatelier Fra Bartolommeo - workshop door Corsage-Studio

Zaterdag 29 oktober

14:00-16:00 uur

Gratis, excl. entree museum

Klik hier om te reserveren 


Foto: ditisonswerk

Bent u benieuwd welke stoffen Fra Bartolommeo en zijn tijdgenoten afbeeldden op hun schilderijen en welk onderzoek daaraan vooraf ging? Volg dan de workshop van ontwerperscollectief Corsage-Studio op zaterdag 29 oktober in het kader van de tentoonstelling 'Fra Bartolommeo - de goddelijke renaissance'.

Samen met de ontwerpers kijkt u naar de wijze waarop Fra Bartolommeo met stoffen werkte en deze vertaalde naar het platte doek. Vervolgens wordt u uitgedaagd om zelf manieren te onderzoeken om verschillende stoffen weer te geven door middel van bijvoorbeeld draperen, vouwen en belichting. Het eindresultaat van dit onderzoek wordt verwerkt op een eigen canvas.

Klik hier om te reserveren voor de workshop

Corsage-Studio

Corsage-Studio is een ontwerperscollectief uit Rotterdam bestaande uit Rabin Huissen en Robert Stroomberg. Zij combineren en onderzoeken het grensgebied tussen modevormgeving en beeldende kunst en ontwikkelen op die manier kleding concepten. Als outsiders binnen het modesysteem creëren ze mode en beeldende kunst vanuit een achtergrond van mode illustratie, fotografie en film.

Kunstenaarsatelier Iwan Smit

De workshop vindt plaats in het speciale kunstenaarsatelier in de tentoonstelling 'Fra Bartolommeo - de goddelijke renaissance' waar de Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit samen met het publiek werkt aan een groot schilderij. Het project is gebaseerd op Fra Bartolommeo’s beroemde ‘Pala del Gran Consiglio’ een altaarstuk dat hij in 1510-1513 in opdracht van de stadsregering heeft geschilderd. Zoals het schilderij van Fra Bartolommeo een eerbetoon aan Florence als vrije en democratische republiek moest zijn, is Iwan Smits schilderij bedoeld als een glorificatie van de multiculturele havenstad Rotterdam.