Vorige maandVolgende maandoktober 2016
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Three Eyes - Five Young Chinese Designers

vanaf 1 oktober 2016 t/m 8 januari 2017

Ontwerp: deepmoss, Fotografie: (c) OCT Contemporary Art Terminal Shenzhen (Lithografie: Colour & Books) Fotografie: Lotte Stekelenburg ©. Fotografie: Lotte Stekelenburg ©. Fotografie: Lotte Stekelenburg ©. Fotografie: Lotte Stekelenburg ©. Fotografie: Lotte Stekelenburg ©.

Afgelopen jaar ontvingen vijf jonge Chinese ontwerpers een opdracht van de Han Nefkens Foundation om nieuw werk te maken voor deze tentoonstelling, die te zien was in OCT Art & Design Gallery in Shenzhen, als een aanvulling op de reizende tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’.

De bekende Chinese ontwerpers Zha Dang, Dooling Jiang en ZucZug stelden eind vorig jaar een lijst samen van het Chinese modetalent van dit moment. Uit een shortlist selecteerden initiator Han Nefkens samen met gastconservator José Teunissen en artistiek directeur van OCT Art and Design Gallery in Shenzen Mr Feng Feng de ontwerpers die nieuw werk mogen maken. Museum Boijmans Van Beuningen toont deze nieuwe Chinese kunstwerken vanaf oktober in Rotterdam in samenwerking met Han Nefkens Fashion on the Edge. Deze bijzondere samenwerking biedt al jaren een platform voor vernieuwende modeontwerpers. Zo krijgen nationale en internationale toptalenten van nu een mogelijkheid om hun werk te tonen voor een breed publiek.

De vijf ontwerpen van Dido Liu, Fang Ye, FFIXXED STUDIOS, Percy Lau en ZAZ worden verbonden door het besef dat traditie en toekomst hand in hand moeten gaan. Een ontwerper heeft volgens de Chinese cultuur drie ogen nodig: twee om in de toekomst te kijken en één om achterom te kijken en terug te blikken op vijfduizend jaar Chinese cultuur.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, vormgegeven door Glamcult Studio en uitgegeven door de Han Nefkens Foundation.

Op 30 september 2016 is de Profielprijs uitgereikt aan José Teunissen.

Te zien in 

Deze tentoonstelling zal te zien zijn in zaal B, Serrazaal op de begane grond.