Vorige maandVolgende maandapril 2015
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Het Collectiegebouw

vanaf 25 april 2015 nu te zien

Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Presentatie Collectiegebouw. Foto: Aad Hoogendoorn Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Presentatie Collectiegebouw. Foto: Aad Hoogendoorn Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Visualisatie: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong Presentatie Collectiegebouw. Foto: Aad Hoogendoorn

Het besluit voor het Collectiegebouw is gevallen! De Rotterdamse Gemeenteraad gaf groen licht voor de realisatie van het openbare kunstdepot; een wereldprimeur voor de stad Rotterdam. Een kleine presentatie in Museum Boijmans Van Beuningen geeft aan de hand van video’s en fotografie een impressie van hoe het Collectiegebouw eruit gaat zien, en wat er straks te zien is. Zo kunt u zich met ons verheugen op dit gebouw.

In Museum Boijmans Van Beuningen zijn ca. 4.000 kunstwerken tentoongesteld. Dat lijkt veel, maar het is slechts 7% van de totale collectie. De rest is opgeslagen in gesloten depots. Daarom heeft het museum plannen gemaakt voor het eerste openbaar toegankelijke Collectiegebouw ter wereld. Daarin is straks een veel groter deel van alle kunstschatten te zien. Bovendien wordt zichtbaar wat zich achter de schermen van het museum afspeelt. Denk aan live restauraties en bruiklenen die komen en gaan. Dat alles vindt plaats in een spectaculair gebouw, ontworpen door MVRDV.

In het najaar van 2016 start naar verwachting de bouw. Na oplevering van het gebouw verhuizen ongeveer 75.000 kunstwerken die nu nog in de depots liggen. De opening van het Collectiegebouw staat gepland voor eind 2018.

Meer informatie en achtergrond over het Collectiegebouw vindt u hier