Vorige maandVolgende maandoktober 2014
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

The Big Draw

vanaf 4 oktober 2014 t/m 5 oktober 2014

Quentin Blake, The Big Draw, Girl Quentin Blake, The Big Draw, Boy

Het grootste tekenfestival ter wereld The Big Draw komt in het weekend van 4 en 5 oktober naar Museum Boijmans Van Beuningen. Het festival heeft één belangrijk doel en dat is iedereen aan het tekenen krijgen. Het festival is een ode aan de tekening. Bezoekers worden uitgedaagd om met hun ideeën aan de slag te gaan en zelf te tekenen. Gedurende het weekend kun je tekenen op muziek, zijn er workshops voor jong en oud en kun je mee met bijzondere rondleidingen door de collectie van het museum.

Deelnemende vormgevers, illustratoren, muzikanten en kunstenaars zijn onder anderen Vincent Cardinaal, DJ: Jorn Konijn, Studio Urrebuk, S.P.A.M van Griensven, Bruno Ferro Xavier da Silva, Johan Kleinjan en Gees Voorhees. In dit weekend tekent heel Rotterdam. The Big Draw vindt ook plaats in Showroom MAMA, TENT, Witte de With, CAMERA JAPAN festival en Villa Zebra

Hoe het begon

De eerste editie van The Big Draw vond in 2000 plaats in Londen en was direct een groot succes. Het event werd georganiseerd door The Campaign of Drawing, welke is ontstaan uit het St-George gilde. De grondlegger van het St-George gilde was kunstenaar en schrijver John Ruskin (1818 - 1900). Ruskin geloofde dat tekenen ons helpt denken, creëren en communiceren. The Big Draw vond al plaats in steden in meer dan 20 landen, zoals Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago en New York.

Programma

Rembrandt meestertekenaar - een zeldzame rondleiding door het prentenkabinet
Tijdens The Big Draw opent het prentenkabinet voor een speciale rondleiding. Kijk hoe de tekeningen worden bewaard en wat hier allemaal bij komt kijken. Conservator Dingenus van de Vrie heeft een aantal bijzondere tekeningen geselecteerd - een unieke kans om deze te bekijken!
Wij raden u aan vooraf te reserveren vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen, zie hier.

Kids Dreamworld
In deze workshop teken je je eigen fantasiedier, geïnspireerd op de surrealistische schilderkunst in de collectie van het museum. Illustrator S.P.A.M van Griensven neemt je mee naar een droomwereld vol fantasiedieren en helpt je bij het tekenen.

Maak je eigen button
Johan Kleinjan en Gees Voorhees verruilen hun studio een weekend lang voor het huisje in de Kunst Studio. Hier werken ze aan hun tekeningen waar ze vervolgens buttons van maken.

Music 'n Draw
Modeltekenen maar dan anders: twee modellen, een host, kunstwerken uit het museum en een DJ. Dat zijn de hoofdingrediënten van Music’n Draw. Vincent Cardinaal, onder ander bekend van het online tijdschrift Vers Beton, zal iedereen op geheel eigen wijze begeleiden.

Tekenen op glas
Je kan tekenen op papier, maar ook op bijvoorbeeld glas! In de Kunst Studio van het museum wordt de glazen pui omgetoverd tot tekenblok! Geïnspireerd op het museum en de kunstwerken in de collectie maakt illustrator Bruno Ferro Xavier van het Rotterdamse kunstenaarscollectief KAMP HORST alvast een begin met de tekening.

Workshop tekenanimatie
Breng tekeningen tot leven. In de workshop tekenanimatie maak je, onder professionele begeleiding, je eigen kleine filmpje over het museum. Sander Alt en Michiel Wesselius van Studio Urrebuk leiden de workshop en zorgen voor een fantastisch eindresultaat.

The Big Draw in Rotterdam

The Big Draw heeft een bomvol programma:
- Teken in Villa Zebra mee aan een gigantische gezamelijke tekening met Robbie Cornelissen. Voor meer informatie klik hier.
- Witte de With Center for Contemporary Art & TENT hebben de het-geeft-niet-wij-kunnen-ook-niet-tekenen-club met Superduo. Voor meer informatie klik hier.
- Teken Big Draw’s family bij Showroom MAMA.
- Teken bij CAMERA JAPAN Festival (locatie LanterenVenster) Mythische WEZENS ‘yokai’. Voor meer informatie klik hier.