Vorige maandVolgende maandoktober 2014
zo ma di wo do vr za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

The Big Draw

vanaf 4 oktober 2014 t/m 5 oktober 2014

Quentin Blake, The Big Draw, Girl Quentin Blake, The Big Draw, Boy

Het grootste tekenfestival ter wereld The Big Draw komt in het weekend van 4 en 5 oktober naar Museum Boijmans Van Beuningen. Het festival heeft één belangrijk doel en dat is iedereen aan het tekenen krijgen. Het festival is een ode aan de tekening. Bezoekers worden uitgedaagd om met hun ideeën aan de slag te gaan en zelf te tekenen. Gedurende het weekend zijn er verschillende masterclasses, is er tekenen op muziek, zijn er workshops voor jong en oud en zijn er rondleidingen door de collectie van het museum.

Deelnemende vormgevers, illustratoren, muzikanten en kunstenaars zijn onder anderen Vincent Cardinaal, DJ: Jorn Konijn, Studio Urrebuk, S.P.A.M van Griensven, Bruno Ferro Xavier da Silva, Johan Kleinjan en Gees Voorhees. In dit weekend tekent heel Rotterdam. The Big Draw vindt ook plaats in Showroom MAMA, TENT  en Witte de With.

Hoe het begon

De eerste editie van The Big Draw vond in 2000 plaats in London en was direct een groot succes. Het event werd georganiseerd door The Campaign of Drawing, welke is ontstaan uit het St-George gilde. De grondlegger van het St-George gilde was kunstenaar en schrijver John Ruskin (1818 - 1900). Ruskin geloofde dat tekenen ons helpt denken, creëren en communiceren. The Big Draw vond al plaats in in steden in meer dan 20 landen, zoals Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago en New York.

Programma

Kids Dreamworld
In deze workshop teken je je eigen fantasiedier, geïnspireerd op de surrealistische schilderkunst in de collectie van het museum. Illustrator S.P.A.M van Griensven neemt je mee naar een droomwereld vol fantasiedieren en helpt je bij het tekenen.

Maak je eigen button
Johan Kleinjan en Gees Voorhees verruilen hun studio een weekend lang voor het huisje in de Kunst Studio. Hier werken ze aan hun tekeningen waar ze vervolgens buttons van maken.

Music 'n Draw
Modeltekenen maar dan anders: twee modellen, een host, kunstwerken uit het museum en een DJ. Dat zijn de hoofdingrediënten van Music’n Draw. Vincent Cardinaal, onder ander bekend van het online tijdschrift Vers Beton, zal iedereen op geheel eigen wijze begeleiden.

Tekenen op glas
Je kan tekenen op papier, maar ook op bijvoorbeeld glas! In de Kunst Studio van het museum wordt de glazen pui omgetoverd tot tekenblok! Geïnspireerd op het museum en de kunstwerken in de collectie maakt illustrator Bruno Ferro Xavier van het Rotterdamse kunstenaarscollectief KAMP HORST alvast een begin met de tekening.

Workshop tekenanimatie
Breng tekeningen tot leven. In de workshop tekenanimatie maak je, onder professionele begeleiding, je eigen kleine filmpje over het museum. Sander Alt en Michiel Wesselius van Studio Urrebuk leiden de workshop en zorgen voor een fantastisch eindresultaat.