Vorige maandVolgende maandseptember 2014
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
workshops

ARTtube Academie en uitreiking videowedstrijd Makers

5 september

12:00-17:00 uur

 €15 excl. entree museum


ARTtube on stage. Foto: Sebastiaan ter Burg Still uit Boijmans TV – Making Of

ARTtube, het gezamenlijke videoplatform voor kunst en design door musea in Nederland en België, organiseert een inspirerende middag over videomaken. Hoe maak je inhoudelijk goede, aansprekende internetvideo’s over kunst en design? Hoe breng je als kunstenaar je werkproces op een interessante manier in beeld? Wat zijn succesfactoren en valkuilen bij de productie?
Met de ARTtube Academie deelt ARTtube zijn kennis over videoproductie, met inspirerende presentaties en actieve workshops. De ARTtube Academie is bedoeld voor kunstenaars, kunsthistorici, videomakers en medewerkers van culturele instellingen die zich op dit gebied verder willen ontwikkelen.

Het programma:

12.00 -12.30 uur: inloop

12.30- 13.30 uur: introductie en inspiratie
Vijf ARTtube filmmakers delen hun ervaringen: hoe benaderen zij een video over kunst? Wat zijn de mogelijkheden van storytelling en dramaturgie? En hoe verloopt de wisselwerking met experts van de musea? Door korte fragmenten en de verhalen achter de video’s krijgt u een indruk van de expertise van deze filmmakers.

13.30-15.30 uur: workshops
Deelname aan een workshop naar keuze:

Workshop Videomaken: een workshop voor (amateur)kunstenaars die zelf video’s over hun werk willen gaan maken. Hoe presenteer je je werk, je werkwijze en je inspiratiebronnen in een goede en aanstekelijke video? De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met &Concept en de SKVR Rotterdam.

Workshop Kunsthistorische video: een workshop voor zowel kunsthistorici als filmmakers. Hoe kan kunsthistorische kennis vertaald worden in beeld? Wat voor formats kunnen kunsthistorici en filmmakers samen bedenken voor een aantrekkelijke, educatieve video? De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici.

Klik hier voor meer inhoudelijke informatie over de workshops.

16.00 uur – 16.30 uur: prijsuitreiking videowedstrijd Makers
We sluiten de middag af met een feestelijke prijsuitreiking van ARTtube videowedstrijd Makers. Meer dan 140 kunstenaars maakten een een video van één minuut over kunst en het creatieve proces. Uit de tien genomineerden kiest een vakkundige jury deze middag drie winnaars.

16.30 – 17.00 Borrel 

Over ARTtube
ARTtube is een collectief videoplatform voor kunst en design in Nederland en België. Het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Centraal Museum Utrecht, Museum Jan Cunen in Oss en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam publiceren op ARTtube video's van hoge kwaliteit over kunst en vormgeving, de meeste in eigen beheer en vanuit de eigen expertise ontwikkeld. Zie www.arttube.nl