Vorige maandVolgende maandmei 2013
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
demonstraties

Hand Made demonstraties - Textielbewerking en Schoenenmaken

14 t/m 20 mei 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


Wandschappen DHTA - Schoenmaken Wandschappen

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Wandschappen - textielbewerking

Beeldend kunstenaars Driessens en Van den Baar vormen samen WANDSCHAPPEN. Vanuit hun autonoom kunstenaarschap ontwikkelen ze projecten en producten die sterk gerelateerd zijn aan hun directe woon- en werkomgeving. Ze werken daarbij samen met collega-kunstenaars, designers en buurtbewoners. De unica van WANDSCHAPPEN zijn altijd handwerk. De vakmensen die hiervoor nodig zijn, ontdekten ze ‘naast de deur’ in Charlois. Ze vonden daar een rijkdom aan ambachtelijke vaardigheden, bij zowel kunstenaars als buurtbewoners. In maart 2012 presenteerde Wandschappen de nieuwe collectie Viltplanten, gebaseerd op het silhouet van planten op de vensterbank.

Tijdens Hand Made presenteert Wandschappen hun special Boijmans Feltplant Edition. Deze speciale editie is van te voren te bestellen en wordt tijdens de tentoonstelling 'live' vervaardigd.

www.wandschappen.nl

Dutch HealthTec Academy - Ambachtelijk schoenmaken

Al meer dan 25 jaar biedt de DHTA verschillende opleidingen schoentechniek. De opleiding Industrial Footwear Design leert studenten alles over de industriële productie van schoenen. Aan de afdeling Ambachtelijk Schoenmaken leren studenten hoe de tien basismodellen voor schoenen gemaakt worden. Hier ziet u DHTA alle werkzaamheden van het ambachtelijk schoenmaken uitvoeren: ontwerptekeningen lezen, patronen maken, patroondelen uitsnijden, schachten stikken, oppennen, en zolen en hakken zetten.

Tijdens Hand Made demonstreren studenten van de DHTA onder leiding van Liesel Swart hun sneakers die ze aan de hand van ambachtelijke technieken vormgaven.

www.dhta.nl