Vorige maandVolgende maandmei 2013
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
demonstraties

Hand Made demonstraties - Beeldsnijwerk en 3d printen

7 t/m 12 mei 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


Frans Dingemanse. Foto: Ton Stanowicki Pijpekas door Frans Dingemanse Heft door Frans Dingemanse DVDV design Fabbster Fabbster

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Frans Dingemanse - Beeldsnijwerk

Met het beeldsnijwerk dat Frans Dingemanse maakt schetst hij gedetailleerde taferelen uit hout op zeer kleine schaal. Uit buxushout snijdt hij gedetailleerde voorstellingen op heften, meestal voor messen. De thematiek is vaak gerelateerd aan de toekomstige eigenaar en kan symbolisch zijn of geënt op de zichtbare wereld. Frans Dingemanse is één van de laatste paerdemessnijders van Nederland. Met zijn beeldsnijkunst sluit hij aan bij een inspirerende Zeeuwse volkstraditie daterend uit de 19de eeuw.

Tijdens Hand Made demonstreert Frans Dingemanse traditioneel beeldsnijwerk.

www.fransdingemanse.nl

DVDV Design - 3d printen

David van der Veldt (1977) studeerde meubelmaken, gevolgd door een studie aan de Gerrit Rietveld Academie. Met zijn bedrijf DVDV Design combineert hij nieuwe technologieën met traditionele ambachten. Door middel van computer-aided design en manufacturing, in combinatie met lasersnijders, computer numerical control en 3D-printer, zet DVDV Design ideeën om in tastbare objecten. Tijdens Hand Made werkt DVDV samenwerken met industrieel vormgever Alexander Spiliopoulos.

Tijdens Hand Made demonstreren David van der Veldt en Alexander Spilopoulos het 3d modeleren en 3d printen.

www.davidvanderveldt.nl

Met dank aan Fabbster: personal 3d printer, 3d printing for everybody.

www.fabbster.com/