Vorige maandVolgende maandmei 2013
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
demonstraties

Hand Made demonstraties - Boekdrukkunst en Zilver- en goudsmeden

1 t/m 5 mei 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


Artis Causa Artis Causa De Papierderij

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.


De Papierderij
- Papiermaken en boekdrukkunst

De Papierderij is een ambachtelijk, kunstzinnig atelier voor handgeschept papier, (boek)drukkunst, boekbinden en luxe kartonnage. Leo Hoegen, oprichter van de Papierderij, is één van de weinige gespecialiseerde papierscheppers van Nederland. Al dertig jaar ontwikkelt hij bijzondere en unieke papiersoorten. Dit doet hij zelfstandig maar ook in samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en organisaties. Om tot nieuwe papiersoorten te komen onderzoekt hij verschillende materialen en manieren van productie. Aan een basis van oud papier, katoen linnen, hennep, cellulose of planten, worden vervolgens natuurlijke, milieuvriendelijke materialen toegevoegd.

Tijdens Hand Made toont Leo Hoegen verschillende soorten zelfgemaakt papier waaronder brandnetel-, wilg- en eikenpapier. Met dit papier demonstreert hij traditionele druk- en boekbindtechnieken.

www.papierderij.nl

Artis Causa - Goud- en zilversmeden

Artis Causa, wat ‘omwille van de kunst’ betekent, is het atelier van Huub Rogier en Gabri Schumacher. Beiden zijn zowel ontwerper als goud- en zilversmid. Het bedrijf is gevestigd in Schoonhoven dat al jaren bekend staat als de ‘Zilverstad’ van Nederland. Kenmerkend voor Artis Causa is de strakke vormgeving en het vakmanschap. De collectie bestaat uit groot zilverwerk en sieraden, zoals de Dutch D-Lights waarin diamant op een nieuwe manier wordt gecombineerd met andere edelstenen.

Tijdens Hand Made werken Huub en Gabri aan hun sieraden en demonstreren ze traditionele maar ook nieuwere technieken die bij het zilver- en goudsmeden komen kijken.

www.artiscausa.nl