Vorige maandVolgende maandapril 2013
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
demonstraties

Hand Made demonstraties - Vioolbouw en Handschoenmaken

9 t/m 14 april 2013

11:00-17:00 uur in de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht


Ulrike Wiebel Handsome Wardrobe - Annemarie te Stroet Handsome Wardrobe - Annemarie te Stroet Ulrike Wiebel

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.


Ulrike Wiebel
- Vioolbouw

Ulrike Wiebel behaalde in1992 in Hamburg haar meestertitel als vioolbouwer. Sinds 1994 werkt zij als vioolbouwer in Leiden. Naast het bouwen van nieuwe strijkinstrumenten houdt ze zich ook bezig met het repareren en restaureren van oude instrumenten. Haar ambachtelijke vaardigheden staan in dienst van de zoektocht naar een mooie klank. Als vioolbouwer zet Wiebel de klankwensen van de muzikant om in ambachtelijke oplossingen voor zijn instrument.

Tijdens Hand Made demonstreert Ulrike Wiebel verschillende technieken van vioolbouw.

www.ulrikewiebelvioolbouw.nl
 

Handsome Wardrobe - ambachtelijk handschoenmaken

Handsome Wardrobe is een accessoirelabel opgericht door Annemarie te Stroet. Tijdens haar opleiding tot productontwerper raakte ze gefascineerd door de handschoen. Afgelopen najaar bezocht Annemarie een Hongaarse handschoenenfabriek waar van haar eigenzinnige schetsen de eerste draagbare handschoenen werden gemaakt. De ontwerpster streeft ernaar om het mooie, maar ingewikkelde ambacht van het handschoenmaken nieuw leven in te blazen. Daarom keert ze in de zomer van 2013 terug naar Hongarije om het proces vast te leggen en een vernieuwende collectie handschoenen te produceren.

Tijdens Hand Made demonstreert Annemarie te Stroet verschillende leerbewerkingstechnieken die gepaard gaan bij het handschoenenmaken.

www.annemarietestroet.nl