Vorige maandVolgende maandapril 2013
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
demonstraties

Hand Made demonstraties - Fijnscheenwerk en Animatie

2 t/m 7 april 2013

11:00-17:00 uur in de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht


Esmé Hofman Esmé Hofman Digna van der Put Digna van der Put Digna van der Put

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Esmé Hofman - Vlechtwerk

Wat in 1994 begon als een hobby groeide uit tot een bedrijf. Esmé Hofman werd gegrepen door de eeuwenoude techniek van het mandenvlechten. Ze volgde in Duitsland een vierjarige beroepsopleiding tot mandenvlechter. Het zwaartepunt lag bij het fijnscheenwerk; een techniek waarbij lange wilgentenen met de hand tot smalle strips geschaafd worden. Hoewel het fijnscheenwerk haar specialiteit is, gebruikt Esmé Hofman ook allerlei andere technieken en materialen. Hofman maakt eigen werk, maar werkt ook in opdracht en in samenwerking met kunstenaars en ontwerpers als Scholten & Baijings, Rogier Sterk en Rachel Griffin.

Tijdens Hand Made demonstreert Esmé Hofman de verschillende technieken van het ambachtelijke fijnscheenwerk en vlechttechnieken.

Esmé Hofman is al aan het werk te zien vanaf maandag 1 april, 2e paasdag.

www.esmehofman.nl
 

Digna van der Put - Animatietechnieken

Digna van der Put studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning Academie en is sindsdien werkzaam als filmmaker/animator. De gedachte dat computeranimatie met één druk op de knop een karakter tot leven laat komen is een misvatting die van der Put graag de wereld uit helpt.

Tijdens Hand Made werkt Digna van der Put aan haar korte animatiefilm 'Parade'. Plan voor deze film ontwikkelde ze als artist in residence bij het Nederlands Instituut voor Animatiefilm. De animatiefilm wordt volledig digitaal gemaakt, maar iedere tekening wordt nog gewoon met de hand getekend: niet op papier maar met een digitale pen op een digitaal tekentablet. Voor iedere seconde zijn twaalf tekeningen nodig, die handmatig ingekleurd worden.

Op zaterdag 6 april verzorgt Digna van der Put de Boijmans Clubworkshop Stopmotion.

Op zondag 7 april verzorgt Digna van der Put de volwassenenworkshop Morph.

www.dignavanderput.com