Vorige maandVolgende maandmaart 2013
di wo do vr za zo ma
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
demonstraties

Hand Made demonstraties - Weven en Breien

26 maart t/m 31 maart 2013

11:00-17:00 uur in de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht


Weefnetwerk Weefnetwerk Weefnetwerk Weefnetwerk

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Weefnetwerk

Weefnetwerk is een landelijke organisatie van wevers die streeft naar het bevorderen en verbeteren van het weefambacht. Weven is een ambacht dat al eeuwenlang wereldwijd wordt beoefend. Naast industriële weverijen zijn er ook nu nog veel amateurs, kunstenaars en professionele wevers. Een breed scala aan weeftechnieken, garens in vele kleuren en ander spannend weefmateriaal inspireert hen tot eigentijdse vormgeving. Vroeger werd gewerkt op eenvoudige weeframen of weefgetouwen, tegenwoordig werken ook zij op complexere of computergestuurde getouwen.

Tijdens Hand Made demonstreert Weefnetwerk verschillende weeftechnieken als gobelin en miniatuurweven en laten ze de mogelijkheden van verschillende weefgetouwen zien.

Op zondag 31 maart verzorgt Weefnetwerk de workshop Miniatuurweven. Voor meer informatie over de workshop klik hier.

Weefnetwerk is ook aan het werk te zien op maandag 1 april, 2e paasdag.

www.weefnetwerk.nl

Granny's Finest

‘Granny’s Finest’ laat senioren hun hobby, breien, uitvoeren in groepsverband en in samenwerking met jonge ontwerpers. Zo ontstaat een wisselwerking, waarbij jong leert van oud en andersom. Met dit initiatief wordt een springplank geboden aan jong creatief talent en wordt op creatieve wijze de eenzaamheid onder ouderen tegen gegaan.

Tijdens Hand Made nodigt Museum Boijmans Van Beuningen het team van Granny's uit hun handvaardigheden te demonstreren in de tentoonstelling.

www.grannysfinest.com