Vorige maandVolgende maandmaart 2013
di wo do vr za zo ma
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
demonstraties

Hand Made demonstraties - Borduurtechniek en Mozaïek

9 t/m 10 maart 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


Sara Vrugt Sara Vrugt Pro Mosaico International Sara Vrugt

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Sara Vrugt


Sara Vrugt werkt als autonoom mode- en textielvormgever aan collecties, textiele installaties en community art. Vrugt maakt haar werk met textiel en draad, humor en een sterk idealistische inslag. Haar interesse in omgangsvormen tussen mensen, resulteert in werk dat vaak naar maatschappelijke situaties verwijst. Met haar ontwerpen hoopt Vrugt bestaande vooroordelen, conventies en ideeën aan het wankelen te brengen.

Tijdens Hand Made: lang leve het ambacht laat Vrugt ons kennis maken met het ambacht van borduren en schetst zij een beeld van de hoeveelheid tijd en aandacht het vervaardigen van een mooi borduurwerk vergt. In de werkplaats schetst Sara een portret van een onbekende handwerkster.

De demonstraties van Sara Vrugt zijn te zien tijdens het eerste weekend van de tentoonstelling 9 t/m 10 maart en de week van 23 t/m 28 maart.

www.vrugt.com

Pro Mosaico International


Gino Tondat en Ronald van der Waag presenteren tijdens Hand Made: Pro Mosaico International. Met Pro Mosaico International willen de twee mozaïekkunstenaars de traditionele mozaïektraditie bekend(er) maken in de Benelux. De geschiedenis en de mogelijkheden van het mozaïeken worden onder de aandacht gebracht door middel van verschillende (educatieve) activiteiten en de begeleiding van zowel amateurs als professionals. Het traditionele mozaïekambacht met hamer en aambeeld werd halverwege de 19de eeuw in Italië in ere hersteld. Voor mozaïekmakers is hun vak hun passie en een manier van leven.

Tijdens Hand Made: lang leve het ambacht demonstreren de leden van Pro Mosaico International het ambachtelijke en historische ambacht mozaïek.