Vorige maandVolgende maandapril 2013
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
workshops

Workshop Golden Joinery - repareer met goud

zondag 21 april

13:00-16:00 uur

€ 7,50, excl. entree
Reserveren
Beeld: Emmeline de Mooij

Museum Boijmans Van Beuningen staat dit voorjaar in het teken van het ambacht. In een tentoonstelling met ruim vijfhonderd objecten zijn de meest bijzondere voorbeelden van het kunstambacht te zien. Aangevuld met demonstraties van ambachtelijke technieken, een film- en documentaire programma, markten en diverse workshops brengt Hand Made het ambacht tot leven!

Let op: deze workshop is inmiddels volgeboekt. Via educatie@boijmans.nl kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst.

Workshop Golden Joinery

Herwaardeer uw dierbare versleten kledingstuk aan de hand van speciale en zeldzame handwerktechnieken en ‘gouden’ materialen. Deze workshop is geïnspireerd door de oude Japanse Kintsugi techniek waarbij gebroken porselein met goud wordt gerepareerd en het ‘stukke’ juist een meerwaarde krijgt.

Vaak proberen we gebroken dingen te repareren op een onzichtbare manier en maken het "zo goed als nieuw." Mode collectief Painted geeft als alternatief "gebroken is beter dan nieuw" , waarbij een opvallende, fantasievolle reparatie juist waarde toevoegt , strevend naar een meer hands-on, reparatie-vriendelijke cultuur. Vanuit de liefde voor onvolmaakte schoonheid zal zich een nieuw 'label' ontwikkelen, door dierbare (vaak machinaal gemaakte) kledingstukken handmatig te verstellen met een herkenbaar merkteken.

Benodigdheden

Breng een kapot kledingstuk mee waaraan je gehecht bent en de bereidheid om met naald en draad te werken. Painted brengt materialen en technieken in. Samen gaan we repareren met 'goud'.

Painted

Modecollectief Painted wordt geleid door modeontwerper Saskia van Drimmelen en theaterregisseur Margreet Sweerts in een wisselende line-up met gelijkgestemden. Deze Golden Joinery maakt deel uit van een serie, op verschillende plaatsen met verschillende mensen, die door deze gezamenlijke geste een nieuw ‘merk’ kleding de wereld in brengt; een groeiende collectie ‘hand made’ verstelde unieke stukken.

www.paintedseries.com