Vorige maandVolgende maandmaart 2013
di wo do vr za zo ma
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
evenementen

Rotterdamse Museumnacht 2013

zaterdag 9 maart 2013

20:00-02:00 uur

Passe-partouts voor de museumnacht zijn vanaf 13 februari verkrijgbaar aan de kassa in het museum. Voor meer informatie en prijzen zie: www.rotterdamsemuseumnacht.nl


Schorem haarsnijder en barbier. Foto door Jelle Mollema Demonstratie borduren door Sara Vrugt. Foto: Lisa van Wieringen. Museumnacht in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Fred Ernst. Foto: Fred Ernst Ashanti Krioro bij het beeld van Boris van Berkum Demonstratie Ebru door het Roumi Kunst Instituut

De schoonheid van het handgemaakte product ontroert. Laat je waterlanders rijkelijk vloeien bij het zien van de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht met ruim vijfhonderd van de meest adembenemende voorbeelden van het kunstambacht. Het ambacht komt tot leven in het hele museum: ambachtslieden vertonen hun kunsten met demonstraties mozaïeken, 3D printen, marmeren en nog veel meer. De barbiers van Schorem transformeren de Espressobar in een echte barbershop. Op het binnenplein strijkt de Swan Market neer met handgemaakte producten.

Programma (20:00-02:00 uur):


Swan Market

Samen met Museum Boijmans Van Beuningen organiseert de Swan Market een echte nachtelijke Hand Made editie van hun lifestyle markt. Shop de mooiste handgemaakte producten op het binnenplein en op de stoep voor het museum.

Barbershop 

De barbiers van Schorem haarsnijder en barbier strijken met hun mobiele barbershop neer in de Espressobar en knippen en scheren gratis. Met live muziek van de Bluegrass Boogieman en dj Non de Jus. Wees op tijd, want vol is vol.

Demonstraties mozaïek en borduren

In de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht vertonen vaklieden live hun kunsten.
Sara Vrugt geeft een demonstratie met bijzondere borduurtechnieken en Pro Mozaïco International laat de fijne kneepjes van het mozaïeken zien.

Marmeren en kaligraferen

In de Kunst Studio is het Roumi Kunst Instituut te vinden. Zij geven demonstraties ebru (marmeren) en kaligraferen en je kunt zelf een poging wagen en je eigen ebru kunstwerk maken.

Etsy Lab

Etsy nodigt deze nacht de Krantenkappers uit een workshop te komen geven in het museum: een Etsy Lab. Kom langs en maak je eigen waterlander: leer hoe je van 2-d naar 3-d lichtgevende papieren 'kristallen' kunt maken.

Liederen van Ashanti Krioro

Laat je ontroeren door de prachtige liederen die de Surinaamse band Ashanti Krioro zingt voor het beeld voor Mama Aisa dat kunstenaar Boris van Berkum maakte voor de tentoonstelling Abundantia.

3D-printen

One euro per minute Design neemt zijn mobiele 3D printer mee naar het museum. Ontwerp zelf een kopje of een vaas en laat hem direct printen in 3D.

En meer

Heel de nacht kun je terecht in het paviljoen voor muziek van DJ Rubenski en DJ Slein onder het genot van een drankje of een kunstzinnig hapje: Cateringa en Companen bakken verse Mondriaan wafels. Laat waterlanders op je gezicht schilderen door het team van Lotta Isopura of stap in een set van Boijmans TV en laat je fotograferen met een van de personages uit de televisieserie.