Vorige maandVolgende maandoktober 2014
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Koop de ArtBag en steun!

Ter gelegenheid van ‘The Future of Fashion is Now’ maakte STOP AIDS NOW! in samenwerking met het museum de gloednieuwe ArtBag. Deze is ontworpen door aanstormend modetalent Pauline van Dongen. Haar werk is ook te zien in de tentoonstelling samen met werk van 50 andere modeontwerpers van over de hele wereld. Deze modetalenten tonen hoe mode er in de toekomst uit kan zien en welke maatschappelijke rol mode en ontwerpers kunnen vervullen.

De opbrengst van de ArtBag komt ten goede aan jonge vrouwen met hiv in Afrika, een groep die steeds vaker wordt getroffen door hiv en aids. De charitieve tas – die eerder werd ontworpen door Viktor&Rolf en Jean Paul Gaultier – is voor 10 euro te koop in alle filialen van de Bijenkorf, de museumwinkel en in de webshop van STOP AIDS NOW!.

Een toekomst voor jonge vrouwen met hiv

Jonge vrouwen zijn de moeders, partners en werknemers van de toekomst. Als wij nu zorgen voor deze jonge meiden met hiv, zorgen zij voor een hiv-vrije toekomst. Met de aankoop van de ArtBag steunt u jonge vrouwen die getroffen zijn door hiv en aids. Bijvoorbeeld doordat vrouwen die verstoten zijn door hun familie een beroepsopleiding krijgen. Ze worden opgeleid tot kleermaker en krijgen een klein startkapitaal, zodat ze hun eigen bedrijfje kunnen starten en in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Daarnaast krijgen ze voorlichting over hiv en aids en leren ze hoe ze gezond moeten blijven.