Vorige maandVolgende maanddecember 2012
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
filmavond

ARTtube On Stage

11 december 2012

20.30 - 22.30 uur


Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en het online videokanaal ARTtube nodigen u uit voor een bijzondere filmavond.

ARTtube On Stage is een avondvullend programma met een selectie internetvideo's over kunste en design op het grote scherm. Een aantal video's is gemaakt door de vijf ARTtube-partners: het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast zijn er diverse andere sprekers uit de kunst- en museumwereld die vertellen over verwante online initiatieven. Tussen de vertoningen door bieden de makers een blik achter de schermen.

Verwacht diverse kunstenaarsportretten, de restauratie van een schilderij van Jan van Eyck, een spectaculair kanonschot bij een installatie van Anish Kapoor, tot de serie ‘Inspired By’, over hedendaagse kunstenaars en hun inspiratiebronnen.

Deze avond bevind u zich eens niet achter de laptop of tablet, maar leunt u achterover en laat u zich inspireren door het grote doek en de makers zelf.

Programma:

-Vertoning van recente en favoriete video's van de ARTtube partners, waaronder een aantal exlusieve previews (zoals de Mike Kelley video over de nieuwste tentoonstelling van het Stedelijk). 
- Presentatie van Smarthistory, het Amerikaanse multimedia-webboek voor kunstgeschiedenis, door Lotte Meijer.
- Presentatie van MJCTV, door Museum Jan Cunen.

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45, NL-1012 KD Amsterdam
Toegang gratis. Reserveer hier.

ARTtube is het online videokanaal van vijf musea uit Nederland en België: Stedelijk Museum Amsterdam, H HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam

Met dank aan:
ARTtube is mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van hoofdbegunstiger SNS REAAL Fonds. In 2013 presenteren de vijf ARTtube parnters een gezamenlijke videoserie. Deze productie is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.