Vorige maandVolgende maandseptember 2012
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
lezingen

Boijmans @ PICNIC - Design Column #1Micro Impact

dinsdag 18 september

15:45-17:15 uur


Alexandra Daisy Ginsberg & Sascha Pohflepp, Growth Assembly, 2009, Illustraties: Sion Ap Tomos, Foto: Hayeon Yoo

De Design Column is niet alleen bedoeld als presentatie, maar vraagt ook om een reactie en een gesprek. U bent daarom van harte welkom om deel te nemen aan een lezing en rondetafel gesprek met Alexandra Daisy Ginsberg. Zij stelt dat de biotechnologische revolutie één van de belangrijkste veranderingen is voor de eenentwintigste eeuw. Op 18 september komt zij een toelichting geven op haar onderzoek. Voor het rondetafel gesprek schuiven aan: Arjen Mulder (bioloog, schrijver en docent mediatheorie), Katja Wolthers (viroloog AMC) en Annemartine van Kesteren (conservator Museum Boijmans Van Beuningen (gespreksleider)).

De lezing en gesprek vinden plaats op het festival PICNIC in Amsterdam. Meer informatie vindt u op de website van PICNIC.

Design Column
De Design Column is een serie presentaties in Museum Boijmans Van Beuningen die uitgaat van de actualiteit en maatschappelijke discussie en visualiseert hoe design, innovatie en vormgeving daarop inspelen.
Design Column #1 heeft als titel Micro Impact, waarbij de discussie ontstaan over het publiek maken van het wetenschappelijk onderzoek naar het vogelgriepvirus van het Erasmus MC de aanleiding vormde. In deze eerste presentatie van de serie Design Columns staat het microscopische leven centraal. Door onderzoek is steeds meer kennis over de kleinste onderdelen van het leven beschikbaar, wat ontwerpers inspireert tot nieuwe toepassingen en uitingsvormen. De werken te zien in de tentoonstelling hebben ook allemaal te maken met het microscopische leven.