Vorige maandVolgende maandseptember 2012
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
rondleidingen

Combinatierondleiding Onderzeebootloods en RDM Campus

19 september 2012

Tijden 14:00 tot 17:00 incl. pauze

10 Euro
Reserveren

Elke derde woensdag van de maand (juni-september) is er een combinatierondleiding te volgen over de tentoonstelling 'Ballads' van Sarkis in de Onderzeebootloods en de RDM Campus.

Sarkis in de Onderzeebootloods
Deze zomer transformeert Sarkis de loods van bijna 5000m2 tot een mystieke ontmoetingsplek. Sarkis (1938), geboren in Istanbul en sinds de jaren 60 woonachtig in Parijs, liet zich voor de installatie ‘Ballads’ inspireren door 17e eeuwse kerkinterieurs van de Nederlandse schilder Pieter Saenredam (1597-1665). Door middel van grote sculpturale objecten, gekleurd licht en muziek transformeert Sarkis de twee hallen van de industriële loods tot een sacrale plek, waar de bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld van mystiek en symboliek. Elke zondag kunt u genieten van verschillende live-concerten in de tentoonstelling.

De RDM Campus
RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het nieuwe motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. De rondleiding laat u Innovation Dock zien, de voormalige machinehal waar vroeger de machines voor schepen als de Rotterdam werden gebouwd. Nu is deze hal ingericht voor technisch onderwijs, bijvoorbeeld metaaltechniek, onderhoudstechniek, autotechniek, industrieel productontwerp en bouwkunde. In een ander deel van de hal zijn technisch innovatieve bedrijven gevestigd. Bijvoorbeeld Ampelmann, dat stabiele platforms maakt voor de offshore industrie. Of Dura Vermeer, Public Domain Architecten en Gemeentewerken Rotterdam, die samenwerken aan drijvend wonen en werken in Rotterdam en dat eerder deden bij het Drijvend Paviljoen dat nu in de Rijnhaven ligt.