Vorige maandVolgende maandseptember 2013
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             

Rondom Kokoschka zijn dit najaar ook elders in Rotterdam dingen te doen, horen of zien. Ga naar de Doelen of de Bijenkorf en geniet van bijzondere aanbiedingen. Ook PAN Amsterdam besteedt dit jaar aandacht aan de Oostenrijkse schilder.

 

Met korting naar een concert in de Doelen

Combineer uw museumbezoek nu met een concert in de Doelen. Tegen inlevering van uw museum entreekaart krijgt u 20% korting op een aantal bijzondere concerten. Geniet van stervioliste Janine Jansen, de vermaarde pianobroers Lucas en Arthur Jussen, Mozarts Così fan tutte en meer. Kijk voor meer informatie op www.dedoelen.nl/boijmans 
 

De mooiste 'echte' dierenportretten in Blijdorp

Laat u net als Oskar Kokoschka inspireren door de dieren en breng en bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Ontdek de uitgebreide dieren- en plantencollectie van de Rotterdamse Diergaarde. Bij de kassa van het museum krijgt u een voucher waarmee u 25% korting op de entree vam Diergaarde Blijdorp ontvangt.

Luxe najaarskleuren bij De Bijenkorf

En vergeet niet tijdens uw weekendje Rotterdam een bezoekje te brengen aan De Bijenkorf: het luxe warenhuis laat zich dit najaar inspireren door de prachtige kleuren van Kokoschka’s ‘Mandril’ met onder meer een sprankelende etalage.

 Foto: Martijn van Egmond, Tot en met ontwerpen.

PAN Amsterdam

Na een succesvolle samenwerking tussen PAN Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen vorig jaar rondom de tentoonstelling De weg naar Van Eyck, volgt u dit jaar een speciale Kokoschka route op dé najaarskunstbeurs van Nederland. De route neemt de bezoeker mee langs eigentijdse portretten geïnspireerd op het werk van Kokoschka. De tour is samengesteld door gastconservator Beatrice von Bormann.

PAN Amsterdam 2013 vindt plaats van zondag 24 november t/m zondag 1 december 2013 in de RAI. Jaarlijks laten ruim 45.000 kunstliefhebbers zich op deze beurs inspireren en verleiden door de vele duizenden kunstvoorwerpen. Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten. Voor informatie www.pan.nl

 

 

met dank aan:

In gesprek met Kokoschka

Rondleider Bregje van der Laar (bekend van Boijmans TV) is in gesprek met Oskar Kokoschka, op basis van opnamen van de Duitse televisie uit 1966. Bekijk de video op ARTtube.