Vorige maandVolgende maandseptember 2012
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
concerten

Carillon- en pianoconcert - in de Onderzeebootloods

zondag 30 september 2012

tussen 13:00 en 17:00 uur

Gratis, excl. entree museum

Locatie: Tentoonstelling 'Ballads' in de Onderzeebootloods


Sarkis - Ballads in de Onderzeebootloods. Foto: Fred Ernst

Als onderdeel van de tentoonstelling Ballads van Sarkis wordt elke zondag het carillon live bespeeld door carillonspeler Frank Steijns of Mathieu Polak. Onder ander 'Litany for a whale' van John Cage wordt ten gehore gebracht. Het stuk 'Music for Carillon II' van Cage zal hier voor het eerst uitgevoerd worden op echte klokken.

Het samenspel tussen carillon en orgel of piano is bijzonder fraai: de bassen van deze toetsinstrumenten vullen de klanken van de lichte klokjes prachtig aan. Met piano wordt het carillon een concertinstrument waarop muziek gespeeld kan worden van Chopin tot volksmuziek. In samenspel met orgel wordt een sacrale sfeer gecreeerd. Tijdens deze expositie kan muziek gespeeld worden, in beide combinaties, die aansluit bij de thematiek van het project. 

Sarkis in de Onderzeebootloods
Deze zomer transformeert Sarkis de loods van bijna 5000m2 tot een mystieke ontmoetingsplek. Sarkis (1938), geboren in Istanbul en sinds de jaren 60 woonachtig in Parijs, liet zich voor de installatie ‘Ballads’ inspireren door 17e eeuwse kerkinterieurs van de Nederlandse schilder Pieter Saenredam (1597-1665). Door middel van grote sculpturale objecten, gekleurd licht en muziek transformeert Sarkis de twee hallen van de industriële loods tot een sacrale plek, waar de bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld van mystiek en symboliek. Elke zondag kunt u genieten van verschillende live-concerten in de tentoonstelling.

 

De RDM Campus
RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het nieuwe motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. De rondleiding laat u Innovation Dock zien, de voormalige machinehal waar vroeger de machines voor schepen als de Rotterdam werden gebouwd. Nu is deze hal ingericht voor technisch onderwijs, bijvoorbeeld metaaltechniek, onderhoudstechniek, autotechniek, industrieel productontwerp en bouwkunde. In een ander deel van de hal zijn technisch innovatieve bedrijven gevestigd. Bijvoorbeeld Ampelmann, dat stabiele platforms maakt voor de offshore industrie. Of Dura Vermeer, Public Domain Architecten en Gemeentewerken Rotterdam, die samenwerken aan drijvend wonen en werken in Rotterdam en dat eerder deden bij het Drijvend Paviljoen dat nu in de Rijnhaven ligt.