Vorige maandVolgende maandapril 2012
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             
symposia

Symposium 174 Culturen

vrijdag 27 april 2012

13:00 - 17:00 uur

Gratis

Om te reserveren kunt u een email sturen naar: educatie@boijmans.nl


Museum Boijmans Van Beuningen is er voor alle Rotterdammers. Het museum is telkens bezig haar aanbod op de vraag van de inwoners van de stad af te stemmen. Door zich goed in de diverse groepen te verdiepen, vormt het museum zich een beeld van de verschillende doelgroepen.

Onderzoek 174 Culturen

Ook in deze tijd blijft het thema culturele diversiteit belangrijk voor de culturele sector. In Rotterdam wonen zo’n 174 verschillende culturen. Daarom deed het museum een onderzoek naar de beleving van kunst en cultuur en van Museum Boijmans in het bijzonder bij Rotterdammers met een Marokkaanse of Surinaamse achtergrond. Veertien Marokkaanse en Surinaamse inwoners werden geïnterviewd, een aantal bezocht het museum. Met de resultaten van het onderzoek wil het museum de publieksbegeleiding, activiteitenprogrammering en marketing en communicatie voor deze doelgroep aanscherpen.

Onlangs werd het onderzoek afgerond. Museum Boijmans Van Beuningen wil de resultaten graag met u delen. Daarom organiseert het museum een bijeenkomst, en wel op

Programma

Tijdens de bijeenkomst worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd en in een breder kader geplaatst. Sprekers zijn onder andere Farid Tabarki (politicoloog, oprichter Studio Zeitgeist en uitvoerder van het onderzoek), Harriet Duurvoort (maakte onder andere de documentaire ‘Bronxmuseum aan de Maas’) en Nelly van der Geest (directeur Centrum voor Interculturele Studies HKU).

Tijdens de middag wordt u in de gelegenheid gesteld om de tentoonstelling Istanbul Modern in het museum te bezoeken. De expositie toont een selectie uit de collectie van het Istanbul Museum voor Moderne Kunst.

Het onderzoek en de bijeenkomst werden mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mondriaan Fonds.